Víkend na houby Vlog
  Původně jsem plánovala, že tento víkend bude ryze pracovní…  nicméně, když jsem ráno odvážela Dominiku na autobus do Prahy (jela na kurz FIMA k Evičce Haškové), tak se mi zachtělo jít se na chvíli projít do lesa… bylo totiž krásně….  
  Na sobotní oběd jsem chtěla uvařit naše oblíbené jídlo (no slovo naše je tady trošku nadnesené, děti květák nesnáší 🙂 ale Nika byla v Praze a Dan je v Madisonu, tak jsem se rozhodla jej udělat :-)) – květák na houbách a koupila jsem si na něj hlívu… ale není nad houby z lesa… ta procházka mi fakt prospěla… miluji chození po lese… a houby jsou milý bonus.  
   Hub bylo dost, takže jsme si užili i klasickou smaženici. Hlíva zatím čeká v lednici…. ale už vím co s ní vyzkouším – falešnou dršťkovou polévku, protože tu já miluju, ale bohužel si ji dávám jen v restauracích či hospůdkách, protože jinak nikdo u nás dršťky v oblibě nemá…. ale myslím, že varianta s hlívou bude fajn. 
 

Abych se v sobotu nenudila, tak jsem si ještě vybalila zásilku z Koření světa a doplnila koření v mém kořenícím šuplíku… schválně jsem se vás na FB zeptala, zda máte podobnou „úchylku“ – tj. srovnat si koření podle abecedy a potěšilo mne, že v tom nejedu sama 🙂 

PS. Názvy koření na kořenky jsem napsala bílým lakovým fixem.

 

 Na snídani jsem připravila mřížkový koláč. Na přání manžela, který tenhle moučník miluje a říká, že mu připomíná vánoce, že je to takové zvětšené linecké :-)) 

S mřížkami na velký koláč  jsem se nepárala, vykrájela jsem srdíčka….  a aby přeci jen odpovídal, tak jsem udělala malé dva mřížkáčky ze zbytku… tak trochu neplánovaně 🙂 

   V neděli jsem oběd trošku odbyla salátem s kuřecím masem. Naložila jsem ho víc, část mi zbyla…  Takové ty řeči, že nedělní oběd musí být o třech chodech u nás neplatí…. 
   

 Aby to nevypadalo, že jsem o víkendu jen vařila, tak nemyslete… ještě jsem natočila návod na extrudér a taky jsem hned vyrobila jedny náusnice a udělal pro vás návod. 

 

Ale jinak jsem to hlavně proseděla u PC, protože jsem dělala korekce nové knihy, která už vyjde v polovině října…. a stále pracujeme na novém e-shopu, někdy mám pocit, že to nebere konce…. 

 

V neděli se vrátila Nika nadšená z kurzu, mám radost, že se mohla zúčastnit… přijela nadšená se spoustou nových nápadů…. kde jen vzít čas je realizovat?? :-)) 

   A víte co mám ráda na pondělí?? Když mám v lednici zbytky z víkendu a jen je kombinuji… tohle byla skvělá kombinace… vařené brambory na plátky spolu s naloženým kuř.masem (z horních stehen) a v druhé pánvi zbytek smaženice a květáku s houbami…. 
 

 Bylo to moc dobrý :-)) Takový příjemný start dalšího hektického týdne….. 

 

PS. Miluji češtinu. Když jsme jeli do lesa, říkali jsme, že bude fajn, když najdeme houby….  mohli jsme najít houby, ale našli jsme houby 🙂 A doufám, že příští víkend opět najdeme chvíli, abychom tenhle houbový víkend zopakovali 🙂 

     
     
Komentáře