Květák na houbách Hlavní jídla
  Květák u nás není moc oblíbený, ale v této formě opravdu chutná… zkuste to a uvidíte.  
  Kromě květáku budete potřebovat houby. Já jsem si pro jistotu koupila hlívu ústřičnou, protože jsem netušila, zda nějaké houby v lese najdeme… ale naštěstí jsme našli celkem dost, na to, že jsme se šli jen na dvě hodinky projít…. Hlívu si nechám na nějaký jiný recept… 
  Dále budete potřebovat květák – stačí půlka. Rozeberte si ji na větší růžičky a pět minut je povařte ve slané vodě. 
 

Lehce povařený květák rozeberte na malé růžičky a vyřízněte tuhé košťály. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. 

Dále si nakrájejte jednu cibuli najemno… 

 

Myslím, že důležitou roli v tomto receptu hraje Country koření. 

Pokud jej nemáte, tak použijte toto koření: paprikové floky červené, paprika sladká, hořčice bílá celá, koriandr, pepř černý drcený, kmín římský. 

 

Country koření máme oblíbené a objednávám jej na www.korenisveta.cz

  Na oleji osmahněte cibulku, přidejte houby a květák, cca 10 minut duste ve šťávě, kterou pustí houby. Přidejte koření, případně ještě dosolte. 
  Už v této fázi je to moc dobré jídlo… ale já do směsi ještě rozklepnu tři vajíčka…. vznikne vlastně taková houbovo-květáková smaženice…. 
  Normálně ji podávám s vařenými brambory, ale tentokrát jsem se v obchodě přehmátla a koupila varný typ A…. tak jsem je uvařila ve slupce a potom ugrilovala. 
   Na grilování doma a taky jako rychlovku na ven jsem v létě koupila tenhle elektrický od Tefalu…. je super, protože obě grilovací plotny se dají sundat a umýt v myčce…. stejně jako šuplík do kterého stéká uvolněný tuk. 
 

Dá se girlovat na otevřeném, ale tady jsem použila kontakt… brambory jsem potřela olejem, do kterého jsem rozmíchala gril.koření. 

Vím, že můžete namítnout, že to není tak úplně dokonalé grilování, že tam chybí ten oheň a vůně spáleného dřeva apod… ale na druhou stranu je to hned, mohu použít i doma…. prostě vše má své pro a proti…. 

   Podávala jsem ještě s rajčatovým salátem (klasika rajčata, pepř, cibulka, olej, cukr, sůl, ocet a voda)… to je jediný salát, který mám ráda, když „plave“ – taková vzpomínka na dětství :-)) Ale musí být ze sladkých rajčat, takže ho dělám tak jednou, dvakrát ročně, jedině z domácích rajčat plných sluníčka…. 
 

 Přeji dobrou chuť. 

 

banner-kor-200x200.jpg    
titanovepanve.cz  
Komentáře