Přání na Den matek Ostatní

Přáníčka ve tvaru srdce nemusí být jen ke Dni matek, ale třeba se budou hodit i na Valentýna nebo jen tak, když někomu budete mít chuť napsat, že pro vás moc znamená :-))

Přáníčko můžete samozřejmě vystřihnout i nůžkami, ale rychlejší a přesnější bude použít pomocníka – Big Shot Součástí startovací sady je i prořezávací šablona se třemi srdci, kterou na výrobu přáníček využijeme.

Kromě jednoduchého srdce lze vytvořit i girlandu…. šablony Bigsiz proříznou i několik vrstev papíru najednou. Stačí změřit šablonku srdce v nejširším místě a odečíst 3mm – tuto míru si nanést na pruh papíru za sebou tolikrát, kolikrát se vejde a naskládat harmoniku. Sklady by měly být přesné a proto je dobré si je před složením prorýhovat podle pravítka – hranou nůžek nebo tupou stranou řezáku. Papír složený do harmoniky přiložte k šabloně. Z obou stran by měla šablona maličko vykukovat. Aby se vám šablona neposunula při zandavání do sendviče, což je velice důležité, přichyťte ji šetrnou páskou. Já jsem použila washi pásku, za kterou děkuji Barboře Dohnálkové z washi-tape.cz

Výhodou těchto pásek (kromě toho, že jimi můžete ozdobit cokoli) je, že nepoškodí ani papír ani šablonu. Projeďte Big shotem. A girlanda je hotová….  připravená k použití. Stejným způsobem můžete vyrobit všechny tři velikosti srdcí… samozřejmě, že při využití velkého srdce vám jich z A4 papíru vyjde méně.

Můžete je rozdělit na dvojice a získat tak malá přáníčka.

Aby bylo uvnitř přáníčka nějaké překvapení, připravíme si dovnitř složené srdíčkové přáníčko. Připravte si čtverec papíru, který si můžete ozdobit sami pomocí trojhranných voskovek – stačí hranou přejíždět přes nějakou zajímavou texturu – zde malé puntíky…. po každém přetření navíc můžete papírem otočit…

Trojhranné voskovky jsou skvělé a určitě najdete i vy doma zajímavou texturu, kterou můžete stírat…. Lze malovat i přes klasické textury na modelovací hmoty…. Ale i když nemáte žádnou texturu, prohlédněte si třeba vaše prostírání…. a zkuste malovat…. a pootáčet papírem….

Nakonec jej složte na čtvrtiny diagonálně. Přiložte na šablonu – střed papíru směřuje ke spodní části srdíčka. Spodní hrana a část boků by měly být vidět. Opět přichyťte washi páskou a vložte do sendviče. Proříznutím vám vznikne čtyřlístek, který ještě přeložte napůl a dobře přihlaďte sklad. Přeznuté středy dvou protilehlých srdíček složte k sobě. Mělo by vám vzniknout takovéto přáníčko. Dovnitř napište vkaz a vlepte jej do základního přání. První přáníčko je hotovo. Další věc, kterou umí Big shot je embosing – tj. protlačování nejen papíru, ale i tenkých metalických fólií apod. Slouží k tomu oboustranné embosovací kapsy.

Do takové kapsy vložte papír, který chcete embosovat, projeďte strojkem a kouzlo je hotovo.

Pak již postupujte podle výše uvedného návodu. Ještě mi zbyla nevyužitá srdíčková girlanda. A tak mne napadlo, že by šla se spoustou tajných přání, malých foteček apod. vložit do velkého dvojitého přání.

Napadlo mne udělat otvírací přání – takové srdce s dvířky.

Abych si mohla přesně naměřit a složit silnější papír (čtvrtku), vyřízla jsem si nejdříve klasickou girlandu z kancelářského papíru.

Potřebujete tři srdce za sebou. U prnvího a posledního si nakreslete střed srdce a ustřihněte jej. Vznikne váš šablona, podle které si naměřte a složte papír. Projeďte Big Shotem a vlepte girlandu. Ozdobit můžete opět washi páskou.

Doufám, že vás moje pokusy s Big Shotem inspirovaly a budu ráda, když se přidáte do mého Big Shot klubu – stačí při objednávce čehokoli na Big Shot či přímo stroje samého na www.davona.cz uvedete do poznámky objednávky Big Shot klub MB.

Komentáře