Magnetická podložka samodomo Ostatní
Svého nového pomocníka jsem vám již představila. A tak se můžeme pustit do toho, jak jen nejlépe využít a vyždívat z něj maximum 🙂 

Jak jsem se již zmínila, tak nejvíce mne zaujaly vyřezávací hluboké šablony, které dokáží řezat nejen papír, ale i silnější materiály (karton, plsť, silné látky, moosgummi apod). 

Prodávají se ve dvou provedeních – buď jako celý blok – to je ten velký čtverec, který vidíte na obrázku nahoře. Na něm je většinu umístěno několik motivů. Používá se jednodušše – na šablonu položíte materiál, ze kterého chcete vyřezávat a vložíte jej mezi dvě akrylové desky, které jsou součátí Big Shotu. Projedete strojkem a hotovo. 

 

A pak jako jednotlivé šablony, které mají tu výhodu, že si je můžete naskládat jak potřebujete a máte malé prořezy…. nicméně pro jejich použití ještě potřebujete magnetickou podložku, kterou momentálně v Davoně neměli a protože jsem byla nedočkavá a chtěla zakoupené šablony používat, nezbylo mi nic jiného, než si zkusit podložku vyrobit…. 

 

Samozřejmě z toho, co bylo po ruce. 

Originál podložka je vlastně kovová deska opatřená magnetickou fólií. Výška desky musí odpovídat rozdílu mezi výškou velké vyřezávací šablony a jednotlivých magnetických šablon…. 

Takže jsem měřila a našla…. překližkové dno, které  prodáváme na oplétání pedigem a samolepící magnetickou fólii (také z nabídku našeho e-shopu). 

Na magnetickou fólii si obkreslíme překližkovou desku a vystřihneme. 
Nalepíme fólii na desku. Nemusíte být stoprocentně přesní :-)) Jak vidíte, taky jsem se netrefila přesně 🙂 
A pak stačí nandat šablony… díky magnetické fólii zůstanou na tom místě, kam je dáte. Nehrozí jejich posunutí. 
První zkouška s několika vrstvami papíru (zkusila jsem pět listů a prořízlo to jako máslo :-)) 

Další zkouška s plstí – opět bez problému. 

 

Jak si můžete všimnout, maličko se šablony zařezávají i do magnetické fólie, ale nic to nemění na její funkčnosti…. 

A protože mi zbyla magnetická fólie, řekla jsem si, že to prubnu….
Jak vidíte, proříznuto naprosto bez problémů. 
Nalepeno na magnety – vím, že to z druhé strany, ale přeci jen… proč nemít magnety krásné z obou stran :-)) 
a hned zkouška :-)) 

A tady magnety v plné kráse…. 

darovala mi je Hanka Auterská…  prý nepovedené pokusy… mne fascinovaly, jak se jí díky pryskyřici a inkoustům vytvořila v motivu krásná hloubka… denně je na lednici obdivuji 🙂 

 

a denně se těším na koncert Jarka Nohavici … sice až v říjnu, ale já věřím, že se ani nenaději a bude to tu :-)) 

 

Doufám, že jsem vás maličko inspirovala…. a pokud díky tomuto nápadu ušetříte na magnetické podložce, můžete investovat třeba do další vyřezávacích šablon… a nezpomeňte, při objednávání v Davoně uvést heslo do poznámky:

Big Shot klub MB :-)) 

Komentáře