Bezmasý perkelet Hlavní jídla
  Ne vždy je nutné pro přípravu dobrého jídla použít maso. Stačí jen stejný postup, dobré koření a lehce chuťově ošálíte i masožravce :-)) 
 

Budete potřebovat: 

cukety 

žampiony (nejlepší jsou přímo z pěstírny)

cibuli (klasickou nebo smaženou sušenou)

kousky rajčat v konzervě 

česnek 

koření Hungaria 

Nivu (pokud ji nemusíte, stačí deci smetany)

 

 

Cuketu i žampiony nakrájejte na stejně velké kousky. Žampiony krájím tak na šestiny a cuketu na čtvrtinu a pak na pravdelné 1cm široké kousky. Určitě nekrájejte nadrobno…. 

Naopak cibulku nakrájejte na jemno. 

 

Na oleji oretujte nejdříve cibulku dozlatova. Lenoši jako já tento krok vynechají a rovnou osmahnou žampiony a cuketu. Když směs začne chytat barvu, přidejte koření Hungaria. 

A poté přisypte sušenou smaženou cibuli (kupuji v Ikea a je fakt skvělá). 

 

Nalijte plechovku rajčat. 

Opravdu použijte rajčata, nenahrazujte je kečupem! 

Podlijte trochou vody a pod pokličkou duste cca 10-15 minut. 

 

Na závěr přidejte prolisovaný česnek (stačí dva stroužky, neměl by přehlušit chuť, jen ji doplnit) a Nivu. Tu můžete nastrouhat nebo pokud si nechcete špinit struhadlo, protlačit kousky přes lis na česnek 🙂 

Nemáte-li rádi Nivu, přidejte v této fázi deci smetany. 

 

Ochutnejte, případně ještě přidejte koření. Žampiony i cuketa by měly být stále lehce na skus, nerozvařené…. 

Pokud vám zbyde, přidejte druhý den další česnek, majoránku a sladkou papriku a získáte další variantu…. 

banner-kor-200x200.jpg    
titanovepanve.cz  
Komentáře