![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_1-_dsc9210.jpg) |
|
Připravte si: kuřecí nebo krůtí prsa, uzený plátkový sýr, sušené švestky a koření.
|
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_2-_dsc9211.jpg) |
|
Maso lehce naklepejte, posypejte směsí koření Argentina, položte pláte uzeného sýra a sušenou švestku. |
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_3-_dsc9213.jpg) |
|
Zamotejte, spíchněte párátkem a dejte do pekáčku. Podlijte deckou vody. Mezi maso můžete dát ještě dvě až tři švestky pokrájené na menší kousky. Navrch položte i proužky uzeného sýra… rozpustí se a udělá dobrou chuť šťávy…. |
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_4-_dsc9214.jpg) |
|
Zakryjte pokličkou a dejte do trouby na 180st – cca 30 minut. Poté vyndejte maso (a dejte ho do vyhřáté trouby, aby nevychladlo) a pokud je třeba zredukujte na plotně šťávu, na závěr zjemněte 1dcl smetany a krátce provařte.
Pokud je šťáva hodně řídká, můžete zahustit hotovou tmavou jíškou.
|
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_6-_dsc9217.jpg) |
|
Pokud chcete šťávu hladkou, můžete ji před podáváním rozmixovat.
Příloha je jen na vás….
|
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/04/recepty_hlavni_jidla_Svestkovaomacka_7-_dsc9218.jpg) |
|
Skvěle chutná s brambory i rýží. |
![banner-kor-200x200.jpg](http://partner.affilnet.cz/data/kampan/3/banner-kor-200x200.jpg) |
|
|
![titanovepanve.cz](http://www.titanovepanve.cz/components/com_affiliate/banners/14850d9889e21374acf52a15dd815901.jpg) |
|