Jogurtový koláč s ovocem Moučníky
Také vám občas lehce projde jogurt, šlehačka či podobný mléčný výrobek?? Pokud je to opravdu jen o pár dní, nemusíte hned vyhazovat… ono datum na výrobku je prý minimální datum trvanlivosti… a když otevřete a ochutnáte, zjistíte, že většinou tomu nic není….  a pokud vám takhle prochází víc věcí najednou, které nestíháte sníst, mám tu tip na dobrý a rychlý koláč…. 

Celkem jsem v lednici objevila témě půl litru mléčných výrobků před koncem doby trvanlivosti – šlehačku, jogurt a zakysanou smetanu….  Dále budete potřebovat dvě vajíčka, cukr, polohrubou mouku a kypřící prášek a libovolné ovoce. 

 

 

Teď tu ode mne asi čekáte přesný poměr mouky a cukru…. přiznám se bez mučení – tenhle koláč dělám jako Werich s Burianem… tj. přiměřeně, přiměřeně :-))  ale tentokrát jsem se snažila pro vás ten poměr určit – takže to byly tři kelímky od jogurtu polohrubé mouky a jeden kelímek cukru (pokud by byly mléčené výrobky bez cukru, dala bych víc, ale já měla jak jogurt, tak zakysanou smetanu ochucené, slazené). Do posledního kelímku mouky přimíchejte kypř.prášek. 

Jako ovoce můžete použít libovolnou kombinaci či jediný druh, záleží jen na vás. Ovoce může být čerstvé či mražené. 

Možná si říkáte, že na tenhle koláč je škoda čerstvých jahod….  tak těchto není 🙂 byly naprosto bez chuti 🙂 

Nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a poklaďte ovocem. 
Dále si připravte drobenku z jednoho dílu másla, dvou dílů cukru a tří dílů hrubé mouky. 
Posypte ovoce a dejte péct na 180st cca 40 minut. Zkuste špejlí, zda je upečená. 
Přiznám se, že drobenku jsem dělala podle oka a nejspíš jsem dala více másla a proto se mi místy roztekla… na chuti to však neubralo :-)) 
Dobrou chuť. 
Komentáře