Kefírovka Moučníky
Tenhle moučník byl jeden z prvních, kterým jsme zahájila před čtvrtstoletím svou „kuchařskou kariéru“ :-)) a když jsem nedávno v obchodě míjela kefír, tak jsem si na něj vzpomněla …… a hledala jsem recept a našla

V mém notýsku, který jsem si založila v roce 88… 

 

Docela mne udivilo, že písmo mám stále stejné, téměř se nezměnilo…. 

 

A jediné co jsem na původním  receptu změnila, bylo množství cukru… přeci jen už nemám spalování jako ve dvaceti :-)) 

 

500ml kefíru nebo acidofilního mléka

3 hrnky polohr.mouky 

1 hrnek cukru 

1 hrnek oleje 

1 lžička jedlé sody

2,5 lžíce kakaa

1 vajíčko 

půl kypřícího prášku 

Všechny suroviny vyšlehejte do těsta a vylijte jej na plech vyložený pečicím papírem. 

Použila jsem plech velký 25x38cm. 

 

Asi bych příště použila větší…. 

 

Pečte na 180st cca 30minut. 

Trochu mi praskl… nejspíš tím, že byl hodně vysoký…. proto příště raději ten větší plech…. 
Abych zachránila estetično, přetočila jsem moučník „nohama nahoru“ :-)) 
Další pokus o záchranu pomocí bílé čokoládové polevy se taky moc nezdařil… všechna se vpila… 
Poslední záchrana byly strouhané ořechy…. říkám si, nač si tady hraju, vždyť za mlada jsem to jen tak pocákala čokoládou a někdy ani to ne … :-)) 

První zakousnutí….   a ta chuť je stejná jako tehdá…. možná ještě lepší…. a hned mne napadlo, že by se z tohoto těsta šly udělat cupcake…  určitě zkusím….. 

 

Kdo máte rádi „mokřejší“ těsto, určitě vyzkoušejte…. 

Komentáře