Babiččiny tvarohové  knedlíky Hlavní jídla
titanovepanve.cz

Ráda bych vám představila vítězný recept ze soutěže o titanovou pánev 24cm BAF Gigant v hodnotě 1549,- Kč.

Zástupci firmy vybrali recept paní Ivy Rudé, které tímto samozřejmě gratuluji…. 

 

 

Recept má paní Iva po své babičce a byť vyzkoušela už i jiné, k tomuto se vždy vrátila. 

Pokud si je budete chtít udělat, připravte si: 

 500g tvarohu (doporučuji klasický balený v alobalu), 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce mletého cukru,špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce dětské krupičky

Z výše uvedených surovin zpracujeme těsto. Uděláme knedlíčky, které naplníme  a vkládáme do vařící vody.

Jen zlehýnka promícháme (spíš jen s nimi pohneme, aby nezůstaly povložení do vody přilepené ke dnu) a vaříme 5-7 minut. Na talíři posypeme např. skořicí nebo grankem a taky pocukrujeme, polijeme nebo pokapeme rozpuštěným máslem, podle toho, jak kdo má rád. Můžeme zdobi tšlehačkou, ovocem, lístečkem meduňky ap.

Knedlíky můžete naplnit jakýmkoliv ovocem. Můžete i ušoulat třeba jen malinké knedlíčky (nenaplněné) a na talíři je polít  rozmačkanýni jahodami s cukrem nebo borůvkami….
 Já těsto zpracovávám rukama, jde to lehce a pokud je dobrý tvaroh, tak se téměř ani nelepí. Dle mého je lepší tučný tvaroh,ale je to na zvyku, dělávám i s obyčejným. Kupuji ty balené v alobalu a doporučuji je všem. 
Dávka, kterou vidíte na fotkách je z předepsaného množství (0,5kg tvarohu). Většinou dělávám z dvojité dávky a zbytek dám do krabičky a zamrazím. 
Pak je večeře pro děti doslova za pár minut. Hážu je do vařící vody rovnou z mrazáku. Nejlepší jsou ale čerstvě připravené, jsou lehce stravitelné, nejsou hutné ani tuhé, ochutnejte :-).
Komentáře