Domek – lucerna Bydlení / Dekorace / Nápady

Před lety jsem koupila čokoládové bonbóny (nebo perníčky, už nevím…) Přiznám se, že jsem je koupila hlavně kvůli obalu…. byl to plechový domeček s prořezanými okýnky…. Bylo to před vánoci a použití krabičky jako lucerny avizoval i výrobce čokolády – na víčku bylo upozornění, že lze používat jen s čajovou svíčkou…..

Několik let jsem ji pravidelně vytahovala na vánoce s svítila v okně…. přiznám se, že ale přes den se mi moc nelíbila… byla na mne moc „zdobná“ :-)))

Až letos, když jsem sklízela vánoční dekorace jsem si řekla, že s ní něco provedu, abych si jí tu mohla nechat přes celý rok….. Nejdřív přišel na řadu stříbrný spray….. vypadalo to lépe, ale zase tak nějak moc plechově…. :-)) Teď vám asi připomínám Krkonošské pohádky, kdy pánovi kyselo bylo moc kyselé :-))) Ač nejsem velký milovník zašlých věcí, tak k této lucerně se mi patina zdála jako vhodná…. použila jsme patinovací černou barvu od Nerchau… výhodou této patinovací barvy je, že déle schne (narozdíl od akrylek) a není tak sytá… tudíž se nemusíte bát, že si místo patiny uděláte černé šmouhy…. Houbičkou jsem „šmudlala“ tak dlouho, než lucerna chytla zašlý vzhled…. Tady je, chudinka jedna ušmudlaná…. ale mně se líbí :-)) Večer, se zapálenou svíčkou uvnitř, vypadala i před tím kouzelně…. teď se mi zdá ještě o kousek kouzelnější…. :-)) A ještě jeden večerní pohled – z jiného úhlu s jiným nastavením foťáku….

Komentáře