Pluffy náramky Šperky
Nosíte rádi velké výrazné náramky, ale nechcete, aby vám zbytečně zatěžovaly ruku?? Použijte jako výplň lehkou modelovací hmotu PLUFFY.

Hmota Pluffy je původně určená pro děti, ale určitě udělá radost i šperkařkám, protože vyřeší problém s odlehčením velkých šperků.

Hmota je příjemná, lehce se s ní pracuje, na vzduchu nevysychá, krásně se uhlazuje a oproti polymerovým hmotám má poloviční váhu – kostička, která je velikostí stejná jako 62g Premo váží jen 32g.

 

Z hmoty můžete tvarovat základy náramků ručně. Jak na to vám předvedla moje dcera Dominika na VÝSTAVĚ KREATIVITY v Dubči…. 

Z jednoho balíčku vyrobíte jeden velký základ náramku, dva střední nebo tři tenké pomocí extrudéru a půlkruhového nástavce.

Náramky upečte (spolu s formou) na 130st – 30 minut – v elektrické troubě.

Po vychladnutí je můžete klasicky potahovat polymerovými hmotami. Pro dobré spojení před přiložením polymerové hmoty potřete tenkou vrstvičkou tekutého polymeru – liquid gelu. Dále zapékejte již na 110st.

Přesný návod na dvoufázové potahování náramků najdete v mé nové knize Kouzla s FIMO hmotou, která vyjde začátkem prosince 2012.

A jen pro porovnání – zvážila jsem dva podobně velké náramky – tento má uvnitř základ z Pluffy hmoty a váží 62g.
Tento má uvnitř základ ze zbytků fimo hmoty a váží 122g.
Nemusíte dělat jen rovné tvary, můžete si pustit na uzdu fantazii, tak jako Veronika Pokorná – toto je její první náramek pomocí Pluffy hmoty…. moc povedené!

U tenkých náramků není rozdíl tak markantní, ale když si jich navléknete více, tak už je to poznat…. :-))

 

Pluffy hmotu můžete objednávat v našem e-shopu – balíček stojí 50,- Kč.

Komentáře