Narozeninové střípky Vlog

Tak a je mi zase o rok víc… musela bych počítat, abych přesně řekla kolik… ale já nepočítám… nemá to smysl… vždyť o letech to není…  ale kytka a portské mne neurazí :-)) 

S holkama jsem to oslavila už ve středu, protože v jiný termín jsme se všechny nesešly… byl to moc příjemný večer v příjemné nekuřácké restauraci Olivier (a byť všichni hostinští říkají, že do nekuřáckých restaurací by nikdo nechodil, tak tady i ve středu večer bylo tak plno, že kdybych neměla rezerovaný stůl, tak si nesedneme :-)) Fandím nekuřáckým restauracím a jejich majitelům!

Doma jsme už moc neslavili, neboť jak říká můj manžel, s mým jídlem je svátek každý den…. v pátek jsem po delší době upekla chléb v pekárně podle receptu na pivní chléb – jen jsem místo bílé moouky dala žitnou tmavou, takže to byl vlastně už úplně jiný chleba, ale chutnal… s paštikou i česnekovo-sýrovou pomazánkou….
Ke snídani jsem spotřebovala zbytky z týdnu – trošku se mi nepovedl makový závin, protože jsem slepá a místo obyčejného máku jsem koupila už namletý…. Manželovi jsem připravila mlýnek a poprosila ho, aby ho namlel… a on za minutu volá, že má hotovo… říkala jsem si, že je rychlej jako blesk a ono to bylo jinak 🙂
Bohužel namletý mák nebyl vůbec dobrý a jak jsem se snažila tu náplň „vytunit“ a přidávala všechno dobré, tak to nakonec dopadlo jak u pejska a kočičky…. sice bylo vše túze dobré, ale výsledná maková náplň stále nic moc…. proto se o závin nikdo nerval a on prostě zbyl…. ale obalený jako french toast byl výborný…. 
Místo dortu jsem si  tentokrát udělala obrovskou mísu plnou ovoce… rodina neprotestovala protože salát byl vynikající…. navíc dort jsme si užli předcházející víkend v Dubči.
A protože mne moji milí znají, dostala jsem od každého z nich knihu…. každý sáhl po jiném žánru, ale myslím si, že ráda si  přečtu všechny…..
Náš kocouří benjaminek oslaví za pár dní rok v našem domě – zachránili jsme ho vloni v Dubči a proto se jmenuje Dubínek :-)) Je to takový malý divoch a stále nás překvapuje… například o víkendu zjistil, že se  mu skvěle spí na šachovnici… asi bude malý šachista…..
Jedno z víkendových jídel – guláš s klobásou z pomalého hrnce… já tenhle vynález stále nepřestávám vychvalovat, ale opravdu je zač…. a k tomu čerstvé špecle… netuším, zda je prodávají i u vás, ale tady se dají koupit čerstvé a stačí je jen ohřát….
Druhý pokus o cheescake podle Martiny se vydařil na jedničku… měla jsem z toho radost, protože tenhle moučník mi chutná….
V sobotu jsme se šly s Nikou na chvíli i projít do lesa (zatímco hoši se procházeli po golfovém hřišti), byl krásný slunečný den, sice už to tolik nehřálo, ale v lese bylo krásně… sice spíš na foťák (který jsem nevzala) než na sbírání hub…. víc jsme jich tam nechali, protože už byly hodně špatné, ale bylo jich opravdu hodně… nakonec nám udělalo radost alespoň pár bedel na řízky.
Víkend byl také v duchu příprav na pondělní natáčení Loskutáka… připravovala jsem fotoobrazy 2v1. 
K večeři zelenina s řízky a chlebem….

A protože byl doma i syn, tak kromě houbových i masové – tentokrát obalené v těstíčku z vajíčka, sýru a mouky.

 

A víkend o půlnoci zakončila skvělá zpráva – na pomoc Lukáškovi se podařilo vydražit šperky za 9411,- Kč, vybranou částku zaokrouhlím na 10.000,- Kč (resp. zaokrouhlit mi pomohla má kamarádka Pavka). Moje víra v dobré lidi byla opět upevněna a mám z toho velkou radost…

Díky všem, tohle byl můj nejhezčí dárek k narozeninám…..

Komentáře