Vepřové plátky s fazolkami Hlavní jídla

Když jsem byla malá, nedostal by do mne nikdo fazole ani násilím… čím jsem starší, zjišťuji, že často mi něco v dětství nechutnalo jen proto, že to nebylo správně připravené… tedy fazole jako takové nejím moc dodnes, ale lusky si ráda dám…. 

Obzvláště pokud je mohu koupit čerstvé… a protože stále ještě nejsem vegetarián, tak si k nim ráda dopřeju i nějakou tu flákotu… 

V tomto případě vepřové plátky….

Víte jak poznáte v obchodě čerstvé fazolové lusky?

Musí jít krásně rozlomit, pokud jsou gumové, tak jsou už trošku za zenitem…

 

Nejdříve fazolkám okrájejte konce.

 

Pak je dejte na cca pět minut do vařící osolené vody.  

Sceďte a ihned propláchněte studenou vodou, zachovají si tak krásnou zelenou barvu. 
Vepřové plátky naklepejte a okořeňte (já jsem použila oblíbené country koření). 
Na jedné pánvi opeču plátky vepřového a lehce je podliji. Na druhé orestuji fazolky na troše oleje, přidám k nim stejné koření, které jsem použila na maso a přisypu malou konzervu kukuřice Bonduelle. 
Za chvíli je hotovo… podávám s vařenými bramborami. 
Komentáře