Blogy o vaření Různé nápady z kuchyně
  Co děláte, když nevíte co vařit?? Já jsem dříve listovala kuchařkami a svými šanony s výstřižky, dnes brouzdám netem a mám ráda blogy o vaření… stránky, které nejsou jen seznamem receptů, ale mají něco navíc… příchuť jejich tvořitele, špetku něčeho osobního a jsou pikantně kořeněné postřehy ze života a vtipem….  tady jsou mé oblíbené… a kam chodíte pro inspiraci vy??? Napište mi, kam chodíte jíst očima :-)) Všimněte si, že všechny mé oblíbené stránky vynikají krásnými fotkami… mám to prostě tak, že na jídlo musí být radost pohledět … i sebelepší recept, když u něj bude rozmazaná, přeblesklá fotka mne nezaujme :-)) 
  Šárčina škola vaření a také její druhý blog Gurmánka.cz – výborné recepty, zajímavé povídání kolem nich a samozřejmě dobré fotky… 
  Mlsná kočka mne zaujala už tím, že má v profilu kocoura zrzouna, stejného jako máme my doma… ale taky spoustu zajímavých receptů a postřehů… a fotky opět musím pochválit… 
  Menu domů s půvabnou Koko vás určitě zaujme. Koko chodí do restaurací a pak se snaží doma uvařit lépe a levněji…. vtipná, milá a šikovná… její videorecepty jsou velice „koukavé“. 
  Kitchenette.cz – blog o vaření, zajímavé recepty, skvělé fotky 
  Zápisky Kačky Žvýkačky jsou vtipné a recepty neotřelé… 
  Blog Lucie Dvořákové Chez Lucie  nejen o vaření, ale hlavně o pečení… najdete zde mimo jiné mnoho zkušeností s výrobou nadýchaných macrons (tak jsme na stránky narazila já :-))
  Stránky Hanky Rawlings hlavně o pečení – autorka přispívá do časopisů neotřelými moučníky a spoustu tipů a zajímavostí najdete na stránkách. Nenajdete zde moc konkrétních receptů, ale spoustu krásných fotek a různých zajímavých postřehů. 
 

Easy Cake mne baví… zejména postřehy z vaření… sušení višní na badmintonové raketě, výroba cukrových zajíců… prostě žádná nuda a šeď…. 🙂 Prostě blog jak má být… 

  A další blog podle mého gusta… kvalitní postupové fotky, osobní postřehy… prostě Hříšně dobrý blog 
  Laskominy od Maryny jsou plné krásných fotek a chutných receptů… a také už konečně vím co je to žurek… znala jsem do dnešní doby jen pány Žůřka a Žurka, ale netušila jsem jak ke svému příjmení přišly… teď už to vím :-)) 
  Nepřeberné množství receptů najdete na Maminčiných receptech…  není to klasický blog, zato tam funguje třízení receptů a tak se lépe dohledávají…. 
 

Protože se na Facebooku rozvinula bohatá diskuse, přidávám další tipy od vás… trošku filtruji a přidávám ty blogy, které mému oku lahodí…. tak třeba Catalina peče – blog hlavně o pečení.. příjemný styl, hezké fotky, zajímavé nápady… a navíc je autorka krásná zrzka :-)) 

 

 

Úplně jsem zapoměla na pana Cuketku – díky za připomenutí – přiznám se, že dřív jsem u něj byla pečená vařená, ale co předělal blog a posunul ho víc do komerčního vzhledu (což je jeho svaté právo), tak už tam tolik nechodím… nevím proč… ale nějak mi ty reklamy vadí… ale co musím uznat, tak fotky a recepty má pan Cuketka na jedničku!! 

  Další milý blog a další muž na seznamu Foodissimo.eu… a navíc ta milá libozvučná slovenština… :-)) Prostě obdivuji chlapy, kteří umí vařit a ještě o tom psát a krásně to nafotit…. 
 

Česká verze bloggerky Julie – Anna Grossmanová – rozhodla se uvařit všech 1500 receptů podle Sandtnerové… klobouk dolů… a zač má ode mne velký palec nahoru… narozdíl od Julie, podle ktéré byl natočen film Julie a Julia, ona krásně to jídlo fotí :-)) 

Držím tomuto projektu palce!!! 

  Nesnáším řeči, že dnešní mládež je zkažená (to jsme my byli v jejich věku v očích našich rodičů taky :-)) a že nic neumí… všimněte si, kolik foodblogů píší mladé holky!! Jednou z nich je Foodloverka :-)) Krásné fotky, chutné recepty, příjemné čtení… sakra.. takovou nějakou chci za snachu :-)) 
  Foodblogerka Vanda umí určitě skvěle vařit a stejně krásně o tom píše a fotky jsou na jedničku… můžete se podívat – crustycorner je tu pro inspiraci pro všechny milovníky chutného a krásně upraveného jídla… 
  Důkaz o tom, že i veganské jídlo může být  lákavé pro oko a dozajista chutné… sice některé ingredience,které zde používájí vůbec  neznám, ale určitě nějaký recept z blogu veganotic vyzkouším. Ono občas odlehčit organismu je třeba…. 
  Málem jsem zapomněla na svůj oblíbený blog Meg v kuchyni podle tohoto blogu se chystám zvládnout macronky…. :-)) 
  Blog, který vyvrací vtipy o blondýnkách, které neumí vařit – Dulce de Leche – skvělé fotky, nápadité recepty…. určitě nakoukněte… 
 

Další šikovnou mladá foodblogerka, která navíc skvěle ovládá kouzlo fotografie…. skvělé spojení dvou zájmů najdete na Sáši blogu

 PS. I koprovou omáčku, kterou opravdu nemusím, nafotila tak, že bych ochutnala :-))  

Komentáře