TWIN hvězdička Šperky

Když jsem poprvé četla o tom, že Preciosa vyrábí nové korálky (rokajl) se dvěma dírkami, pomyslela jsem si, že přeci každý korálek má většinou dvě dírky – jednou strkám nit tam a druhou ji vytahuji ven…. nicméně pak mi došlo, že to je vlastně jen jedna dírka a začala se po těch s dvěma pídit… 

Měla jsem štěstí, že je přivezla Iva Uvírová na Monínec… a jak na korálky moc netrpím, tak tohle byla láska na první pohled… jednoduše geniální, geniálně jednoduché… prostě twin…. 

Postupně vám na stránkách nabídnu několik nápadů jak s korálky, které můžete zakoupit v široké barevné řadě například na Korálky.cz pracovat… 

Na výrobu základní hvězdičky budete potřebovat 25ks dvoudírkového rokajlu Twin. Dále budete potřebovat korálkovou tenkou jehlu a Nymo nit ladící barvy ke korálkům nebo tenký silon na navlékání korálků. 
Navlečte si deset korálků na cca 30cm nymo nitě. 
Zavažte do kruhu. Odsřihněte krátký konec. Na dlouhém máte stále navlečenou jehlu. 
Jehlou postupně přišívejte mezi korálky první řady další korálky, výhodou je, že projíždíte druhou (vrchní) dírkou korálků z první řady a spodní dírkou korálků druhé řady.. 

Postupně kolem dokola přišijte dalších deset korálů. Nyní vám na stole zbývá posledních pět korálků. 

Můžete samozřejmě zakončit již nyní a máte korálkovou kytičku, ale pokud chcete hvězdičku, pokračujte v navlékání. 

Zbylých pět korálků postupně navlékejte mezi každý druhý pár korálků druhé řady. Nit prošívejte až do vrchní dírky korálku v první řadě, který je mezi dvěma korálky řady druhé, kde nenávlékáte třetí řadu. 

Napsané to vypadá složitěji než udělané… prostě šijte tak, aby nit byla co nejméně vidět a hlavně vybírejte nit podle barvy korálků. 

Na konec ještě prošijte jednou či dvakrát dokola, aby se vám hvězdička zpevnila. Dobře zavázeje a konce odstřihněte. 
Vyrobte si dvě hvězdičky a pomocí 6mm kroužku, který protáhnete horní dírkou jednoho z korálků třetí řady zavěste na náušnicový komponent. 
Hotové náušničky jsou lehoučké a velice efektní… výroba jedné nezabere ani dvacet minut. 

A tady je nápad Ivy Uvírové – vyrobila pouze kytičky – tj. ze základních dvaceti korálků – a do prostřed hotové kytičky všila voskovou perličku. 

 

A spousta kytiček může tvořit po sešití náhrdelník…. 

Hvězdičku lze také použít jako zapínání náramku… 

Jak na náramky si ukážeme příště. 

 

Zaujaly vás korálky se dvěma dírkami?? A jakou barvu si vyberete vy??? 

Kompletní barevnou nabídku najdete zde

Výrobu hvězdičky můžete také shlédnout na videu z pořadu Rady ptáka Loskutáka, kde ji vyráběla Radka Fleková.
Komentáře