Nestíhám, tedy jsem Vlog
Aneb jak vypadá víkend, když finišujete s knížkou a navíc v pondělí natáčíte Loskutáka…. jsem takový papiňák – nejlépe pracuji pod tlakem (termínů)… :-)) – tento víkend mne čekala kompletace šperků a ostatní dodělávky včetně focení finálních fotek do nové knížky a příprava věci na pondělní natáčení Loskutáka…

 

 

Nerada nakupuji i když mám čas a co teprve když nestíhám… tudíž jsem prostě týdenní nákup potravin vynechala a nikdo další (rozuměj manžel) se dobrovolně nepřihlásil… naopak prohlásil, že jsem mistr improvizace s poloprázdnou ledničkou :-))

V sobotu k obědu mne zachránil mrazák, kde jsem měla pro strýčka příhodu nakoupené již hotové mražené kuřecí řízečky – stačilo dát na plech a do trouby.

 

Zeleniny je v naší lednici vždy dost, protože se na ni nedá chodit „na zobačku“ a vyžaduje vždy trochu práce – umýt, okrájet :-))

A tak jsem každému nakrájela talíř zeleniny, přidala strouhaný sýr (balkán nebyl), trochu dresingu, mletý barevný pepř…. a navrch nakrájela hotové řízečky…

Bylo to rychlé a velice chutné…. co k večeři jsem zatím neřešila…. zahlédla jsem v lednici listové těsto a pár vajíček… :-)) to mne uklidnilo.

Celou sobotu jsem kompletovala šperky a ostatní věci do knížky – dělám to nerada a tak jsem to odkládala na poslední chvíli… zkompletovala jsem 40 přívěšků, 28 párů naušnic, vyleštila 23 náramků … :-)) prostě celý den v kole…. a jen tak mimochodem jsem vytáhla z krabice tyhle tři stužky… překvapilo mne, jak krásná je kombinace černá-zlatá-lila, že jsem skoro podlehla a šla to zkusit dát dohromady z fima… ale fakt nebyl čas… takže jindy…

Kompletace znamenala i polepení tohoto rámečku vyrobenými mozaikovými čtverečky z fima. Byla to velice uklidňující práce.

V souvislosti se čtverečky jsem vám chtěla napsat, že tu moji šílenou čtverečkovou akci prodlužuji do konce roku – neuvědomila jsem si, že do konce roku nemám šanci dát těch více jak deset tisíc čtverečků dohromady (těchto cca sto čtverečků jsem skládala a lepila skoro hodinu :-)).

Takže ještě můžete čtverečky vyrábět a posílat.

Když už se začalo stmívat a všem nám začal žaludek hlásit akutní stav, zkontrolovala jsem stav ledničky – kromě zmíněného listového těsta a vajíček jsem objevila ještě kousek lovečáku a čtyři žampiony :-)) Lidstvo bylo zachráněno…

Z žampionů, salámu, malé plechovky kukuřice (tu mám doma stále) a tří vajíček jsem udělala smaženici. Trošku vajíčka jsem si nechala na potření…

Jo a ještě byl objeven balíček plátkového sýra… takže šup s ním na těsto (již rozválené, takže fakt rychlovka).
Smaženici na to, ani jsem nečekala až prochladne, riskovala jsem, ale ten hlad byl fakt silnější než já 🙂

Zabalit, potřít vajíčkem a posypat strouhaným sýrem (nějaký šikula ho nechal v lednici na dně sáčku – někdy podezírám, že to dělají ostatní u nás doma schválně, aby nemuseli vyhazovat ty obaly :-))

Ale teď se to hodilo  :-))

A šup s ním do trouby….
Luxusní večeřička… opět pokrájet zeleninu, protože jinak ji do nich nedostanu :-))
A protože v lednici byla ještě jedna zakysanka a vyšetřila jsem si jedno vajíčko, tak jsem využila vyhřátou troubu a spáchala koláč k snídani. Tentokrát s mandarinkami (z kompotu) a nahoru jsem nasypala trošku ořechů a hnědý cukr.
Tenhle koláč se asi nedá zkazit, protože opět byl vynikající.

I když jsem si zakázala už o víkendu s fimem pracovat, neodolala jsem…. a zkusila si podle ruského návodu „šnečka“…. a když už jsem měla foťák v ruce, nafotila jsem i postup na stránky…  přidám až bude trochu času….

 

V neděli dorazily modelky – bílá, černá, stříbrná… byly tiché, ukázněné a kam jsme je postavila, tam jsem je našla :-))

Světlo zlobilo, chvíli bylo lepší, chvíli horší…

Stále mi padala bílá zástěna… a pak že žlutá páska drží :-))

Opět jsem bojovala s černou barvou, takže nakonec černá modelka našla nejmenší uplatnění….

Večer jsem spočítala nafocených osmsetpadesát fotek…. pomoc… jak vybrat ty nejlepší? :-))

A ještě musím poděkovat Ivetce za nápad na jehelníček … zbyl mi váleček (no vlastně hranolek) se vzorem, který do knížky připravila Nika – to víte, musím jí dát prostor, aby byla hodná :-))

a tak jsem potáhla taky konzervičku od dobrůtky našich kocourů :-))

Jehelníček se bude hodit… protože v Loskutákovi budu mj. mluvit o šití….

A když už jsme u toho šití, tak v neděli odpoledne jsem vytáhle své šicí stroje – ten normální v krásném kabátku – dělala jsem návod do časopisu Švadlenka – zkusím ho najít a taky uveřejním….

K tomu mám pouzdérko a kapsu na nůžky – návod na kapsu najdete na blogu Ivetky…  Já už ho mám několik let a je fakt super… navíc je všem jasné, že tyhle nůžky jsou jen na látku a prostě se neberou, jinak budu zlá….

 

 

Kromě toho jsem ještě vytáhla overlock …. moc tímto děkuji panu Jílečkovi, protože mi ho nejen spravil, ale nějak zázračně pročistil, že šil jako zamlada :-))

 

A v neposlední řadě jsem vytáhla pomalý hrnec – ještě že já tu techniku mám :-)) A vložila do něj dopoledne kus zmrazeného kuřecího masa, posypala kořením, nasypala sušenou cibulku, podlila, zapnula a šla si po svém :-))

 

A tak jsem se prošila do večera, oběd jsme s Nikou ošidili tousty (jen se sýrem, nic víc do nich nebylo) a hroznovým vínem…. manžel se najedl na golfu, byl celý den na nějakém turnaji…

 

 

Kolem šesté se již domem začala linout libá vůně a tak jsem naposledy zalovila v mrazáku (teď už je opravdu skoro prázdný) a vylovila smajlíky….

jen se na mne smáli :-))

 

Kdo se asi nesmál byli ti, kdo se mi o víkendu pokoušeli dovolat či napsat sms, omlouvám se, ale měla jsem záměrně vypnutý zvuk a mobil v ložnici… protože jsem opravdu potřebovala jet na 100% :-)) a znám se…

Stačí šupnout do trouby – takové věci já ráda….

Tak rychle najíst a zpátky ke strojům…. poslední šev jsem došívala kolem desáté večer… zabalit a přichystat … a v pondělí kolem poledne hurá směr Praha….

jo ještě jsem si vyprala paruku (ano i paruky se perou :-)), ještě nemám takové háro, abych jím oslňovala v televizi a tak budu za blondýnku :-))

 

Tak já jedu a vy se v neděli podívejte co jsem na vás zase vymyslela :-))

 

Komentáře