Olomoucké překvapení Hlavní jídla
Už jako dítě jsem měla ráda jídla s překvapením a taky syrečky… jediné co jsem na nich ráda neměla byl jejich odér….  o to víc mne překvapilo, když jsem si je koupila za účelem výroby jednoho „překvapení“.

Zjistila jsem totiž, že syrečky už vůbec „nevoní“… Ne že by mi to vadilo, naopak… ale nějak zmizela ta patetičnost, kterou jsem s nimi měla spojenou z dětství….

Ale chutnají stále dobře…. tentokrát jsem se však rozhodla s nimi naložit jinak….

Dále jsem si připravila česnek a dvě vajíčka.

Dále budete na olomoucké překvapení potřebovat mleté maso. Nejlépe půl napůl hovězí a vepřové.

Já mleté ještě v kutru přejedu, aby bylo jemnější, zároveň zamíchám do masa vajíčka, utřený česnek a koření. Tentokrát jsem zvolila koření Argentina, která má toto složení: hořčice bílá celá, česnek, paprika sladká, cibule, pepř černý, koriandr, petrželová nať, tymián, sůl.

Samozřejmě můžete okořenit podle své chuti…

Vždycky nejdřív udělám malý vzoreček na ochutnání, zda je dobře okořeněno… já bych prostě syrové maso do pusy nedala :-))
Pak do mletého masa zabalíte syrečky.
Můžete, ale nemusíte, ještě obalit ve strouhance…
Takto vypadá varianta bez strouhanky.
A tady je varianta se strouhankou…. pomalu smažené na oleji…. s restovanými bramory a zeleninou…

A v průřezu…

PS. Kupodivu i když mi ze dvou karbanátků syrečky vytekly, tak to nesmrdělo… pamatuji si, když babička dělala smažené obalované syrečky a náhodou ji praskl trojobal, tak jsme ten smrad větrali týden… prostě už to není co to bývalo, tentokrát větrat nebylo třeba…. :-))

Komentáře