Masové polokoule Hlavní jídla
aneb karbanátky trošku jinak :-))

 

 

Základ zůstává stejný – připravte si maso na karbanátky podle svého osvědčeného receptu… a pokud spěcháte a nebo nemáte osvědčený recept, můžete sáhnout i po připravené sekané… přiznám se, že tak často dělám i já…. chuťově nám vyhovuje připravené mleté maso na sekanou z Globusu.

 

Dále si uvařte několik vajec natvrdo. Na celou vaničku sekané jich potřebujete pět (tj. vznikne deset polokoulí).

Na plech vystlaný pečicím papírem udělejte nejdříve vhlkýma rukama placičky, na ně dejte půlky vajec a přiklopte další placičkou a prsty obě placičky spojte. Stále pracujte s rukama namočenýma do studené vody, maso se vám na ně nebude lepit…
Na závěr můžete potřít olejem do kterého dávám trošku grilovacího koření.
Pečeme na 180st cca 30 minut. Takhle krásně by měly zezlátnout…
A šup na talíř… spolu s novými brambory a kouskem másla rychlá večeře nebo oběd… samozřejmě doplňte zeleninou … to jsem pro fotku nestíhala, rodina už opět od stolu volala, zda už jsem dofotila :-))
Komentáře