Malovaný talíř na sýry Dekorace
Nové barvy na sklo GLAS od Marabu mne „dostávají“ stále více. Už jen fakt, že namalované nádobí bez problémů zvládá myčku je super. O malování na talíře jsem sice již psala, ale znáte to… opakování matka moudrosti a navíc pár postřehů a nápadů navíc se vždy hodí…

Kromě kontur a barev na sklo GLAS od Marabu budete ještě potřebovat dobrý štětec a skleněné talíře. Já je kupuji v Ikea a jeden stojí 19,- Kč.

 

Předlohu jsem si kdysi dávno od někoho dostala, originál už nemám a tak jsem ji pro vás překreslila – můžete si ji stáhnout ZDE. Jen se omlouvám za křivé čáry, kreslila jsem od ruky….

Talíř důkladně očistěte. Já používám líh.

Aby se vám dobře malovalo je dobré si pořídit talíře dva a druhý použít pod první. Předloha je vložena mezi oba talíře a pěkně díky tomu přiléhá ke sklu.

Nejdříve nakonturujte. Je dobré dělat kontury postupně a nechávat vždy částečně proschnout… jako tady jsem nejdříve nakreslila sýr, nechala proschnout, poté oči myšek, opěk proschnuto… pak těla… a na závěr ozdobný okraj….

Vybarvujte po důkladném zaschnutí kontur.

Oblíbila jsem si průhlednou konturu. Vypadá efektně. Jenže při vybarvování to chce opravdu dobré světlo :-)) Není totiž téměř vidět 🙂

Pokud to přeženete s barvou a ona vám steče, použijte vatovou tyčku a barvu odsajte. Velké vrstvy barev sice zaschnou, ale mohou popraskat….
Dokončete vybarvení a nechejte dobře zaschnout.
Po třech dnech již můžete talíř umývat bez problémů v myčce na nádobí.
Tady ještě jedna varianta v zelené barvě.
Výhodou malovaných talířů je, že malba je na spodní části talíře, tudíž ji nemůžete poškodit používáním talířů (nepoškrábe ji nůž, když na talíři krájíte apod.).

Talíře malované na kurzech, které pořádám (u nápisů a písmen nezapomeňte, že předlohu musíte vytisknout zrcadlově):

Malování zvládnou i děti….

Komentáře