Cuketový salát Hlavní jídla

Další tip na zpracování cuket…. děkuji Radce Včeličkové, které mne na tento nápad navedla na FB :-))

Očištěnou, jader zbavenou cuktetu, nakrájejte na malé kostičky.

Ty povařte ve slané vodě – cca 5 minut. Záleží na velikosti cukety – malé cuketky stačí jen spařit vodou, čím větší (starší) cuketa, tím to chce vařit o pár minut déle.

Slijte a ihned zchlaďte studenou vodou. Cuketa by měla být na skus jako vařené brambory.

Nechejte dobře okapat….

Připravte si co máte rádi na salát… toto je vegetariánská verze – paprika, kukuřice, balkánský sýr, nakládané pálivé cibulky….

záleží jen na vás, vaší chuti a stavu vaší ledničky :-))

Přidejte majonézu a lžičku hořčice.


A pro masožravce můžete nastrouhat na hrubo i trošku uzeniny..

.

Balkánský sýr, papriku i cibulky pokrájejte na malé kousky.

Promíchejte s majonézou, troškou hořčice, osolte, opepřete.

Nechejte vychladit….


Hodí se na chlebíčky,
ale i třeba k řízečkům…..

 

Komentáře