 |
|
Kromě cukety budete potřebovat dobrý sýr (hermelín, brie, ale klidně můžete zkusit i s Nivou), česnek a koření dle chuti (já použila směs Hungaria) |
 |
|
Cuketu oloupejte a pokud má semínka, tak je vydlabejte. Mladé cuketky, které nemají ještě semínka jen oloupejte. |
 |
|
Oloupanou cuketu krájejte na půl centimetrové proužky, které skládejte do pečicím papírem vyloženého pekáčku. |
 |
|
První vrstvu posypte kořením Hungaria, prolisovaným česnekem a nastouhanou třetinou sýra (Brie). |
 |
|
Poklaďte druhou vrstvou cukety, opět okořeňte, přidejte prolisovaný česnek a poklaďte plátky sýra. |
 |
|
V lednici jsem objevila ještě tři plátky eidamu… tak jsem je tam taky dala :-)) |
 |
|
Zapékám 15 minut na 180st. |
 |
|
Cuketa zůstává mírně křupavá a díky koření a sýru je opravdu chutná…. |