Jak jsme zkrotily korek Vlog
Aneb malá ukázka toho, že když se chce, tak všechno jde :-)) 

K horkému dni a grilovačce jsme si chtěly s Violkou otevřít lahvinku červného… ale zavrtat vývrtku do korkové zátky byl prostě nadlidský úkol… sypala se jako kdyby byla z polystyrenu…

 

A když jsme viděly, že ani po několika pokusech se nám to prostě nepodaří, rozhodly jsme se prostě zátku zatlačit dovnitř….

 

Jenže tím pádem ve víně zůstaly drobné kousky korku…. a i když má Violka na „chaloupce“ celkem slušně vybavenou kuchyň, tak jsme sítko nenašly… a dokonce ani hadrový kapesník, přes který bychom mohly víno přelít (aneb ať žije doba papírová :-)) …

Ale našly jsme lis na česnek, který v podstatě vypadal jako takové minisítko…. Jenže když jsme lahev nahnuly, tak korek vyplaval a ucpal hrdlo a tudíž nic neteklo… ano… asi se smějete, že je to jasné, ale my jsme ani jedna s tímto způsobem otevírání lahví neměly zatím osobní zkušenost :-))
A žádná varečka nebyla po ruce (zátku jsme zatlačily dovnitř škrabkou na brambory)… ale Violka si poradila – vzala čistítko na lis na česnek a zastrčila ho do hrdla.

A přes něj už se víno krásně lilo…

A věříte, že chutnalo skvěle?? Tu chuť mu vylepšila zejména naše radost nad tím jak šikovně jsme si poradily :-))

Komentáře