Francouzský toast Různé nápady z kuchyně
 

Když jsem byla malá, milovala jsem kolečka rohlíků  namočená ve vajíčku, usmažená a obalená v cukru… a to jsem vůbec netušila, že jsou to vlastně francouzské toasty…  Až jako dospělá jsem zjistila, že tuhle pochoutku dělají i jinde a nevymyslela si ji moje babička jen pro mne :-))

A pokud ji ještě neznáte, můžete zkusit, až vás bude honit mlsná… je to rychlé, dobré a ještě zpracujete starší pečivo :-))

  Na namáčení si připravte dvě vajíčka (to je množství cca na dvě porce) a rozšlehejte je se špetkou soli v cca 150ml mléka.
  Do rozšlehané směsi namáčejte buď kousky toastového chleba nebo již zmíněné rohlíky nakrájené na cca 1cm silná kolečka (a nemusí být čerstvé, klidně dva-tři dny starý).
  Opečte na oleji do zlatova.
 

Horké obalte ve směsi moučkového a krystalového cukru (krystal dávám, aby to trošku „křupalo“ :-))

 

 

A teplé podávejte….

Dětem se sklenicí mléka nebo kakaa a dospělým s bílou kávou 🙂

Komentáře