Rajčatový salát Rychlé večeře
Rajčatový salát je klasika, ale většinou se setkávám s plovoucími kousky rajčat v octové vodě… neříkám, že to je špatné, ale zkuste to někdy jinak… bez vody….
Základem jsou sladká rajčata (v zimě tenhle salát nedělám, když nemají rajčata sladkou chuť, tak to není ono). Do misky si nakrájím najemno cibulku (nejlepší je šalotka nebo jarní cibulka) a poté nakrájím rajčata opravdu ostrým nožem, aby vám všechna šťáva nevytekla na prkýnko. Části kolem stopky odkrajuji – tak už nějak ze zvyku….
Pak přichází svatá trojice – sůl, pepř a olivový olej lisovaný za studena…. Pokud jsou rajčata dostatečně sladká, stačí jen toto….
A na závěr malá lžička balsamikového octa (tento je jablečný – mám ho z Lidlu a fakt je moc dobrý)…

Promíchat, vychladit a dobrou chuť….

Výhodou tohoto salátu je, že jej můžete nandat na přímo na talíře.

Komentáře