PIMs řezy Moučníky

Další pokus se želatinou, která se mi bohužel poslední dobou moc nedařila … dala jsem na vaše rady a koupila agar a protože jsem ho potřebovala rychle zkusit a neměla jsem doma vhodné ovoce, vymyslela jsem tyto řezy – variaci na oblíbené Pims piškoty)

Základní piškotové těsto si připravte z 2 vajec, 80g cukru, 2 lžic oleje, 100g polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva.

Na dno dortové formy připněte pečicí papír. Těsto vyšlehejte a upečte na 180st cca 15-20minut – zkuste špejlí :-))

Na želé vrstvu jsem použila agar – koupila jsem ve zdravé výživě tento balíček – byl určený na 1litr tekutiny.

Pro jistotu jsem použila jen 800ml vody.

 Přidala jsem do ní 100g cukru a dvě lžíce třešňového sirupu (od Sodastream). Svařila jsem podle návodu – tj. jakmile se začala tekutina vařit, tak jsem ji stáhla z plamenu.

Mezi tím se upekl piškot – díky pečicícmu papíru jsem jej lehce vyndala z formy a nechala chladnout.

Formu jsem vymyla a opět zavřela.

Lehce prochladlou želatinu jsem nalila do formy. Pokud si nejste jistí s těsností své formy, vyzkoušejte to předem pomocí vody…. pokud nebude dobře těstnit, doporučuji na dno natáhnout potravinářskou fólii a připnout rámeček přes ní, většinou to stačí k utěsnění.

 

Dostala jsem dotazy proč jsem nenalila želatinu přímo na piškot… takže odpovídám přímo tady. Vzhledem k mým špatným zkušenostem se želatinou jsem se bála, že mi zaprvé neztuhne a zničím tak i piškot a i když ztuhne, tak že než k tomu dojde tak rozmáčí piškot…. tak proto…. 

 Pro jistotu jsem piškot ještě potřela marmeládou. Po hodině v ledničce byla želatina opravdu tuhá… sundala jsem okraj formy. A opatrně překlopila na namazaný piškot. Na závěr polít čokoládou a vychladit….

 

Komentáře