Recytaška Ostatní
Na FIMOŠílení v Rosicích si jedna z účastnic – Víťa Šebelová – přivezla pomůcky v této tašce, která mne ihned zaujala…. nafotila jsem pro vás detaily a vyzvěděla od Víti více….

Základní materiálem na výrobu tašky jsou PET lahve… nejlepší jsou prý od Coca-coly, která má střední část pěkně hladkou…

Nejdříve tedy musíte nasbírat dostatek obdélníčků nastříhaných z PET lahví a nechat je pod něčím těžším (hromadou knih :-)) zatížené, aby se narovnaly. Poté dáte k sobě vždy dva obdélníčky a kolem dokola je proděravíte (nejlepší budou asi perforovací kleště, ale dobrou službu udělá i klasická kancelářská děrovačka).

 

Mezi dílky dáte obráze – tady je rozstříhaný ubrousek, ale můžete použít i různé vytisknuté obrázky, fotky, idoly z časopisů 🙂 Fantazii se meze nekladou.

Poté obháčkujete celý dílek nějakou tenší bavlnkou. A nakonec jednotlivé dílky sháčkujete k sobě.

Ozdoby tašky mohou být také z PET lahví… ta se při nahřívání hran nad plamenem zajímavě kroutí… Takže stačí tři kolečka s různým průměrem z modré lahve a květina je na světě.

Uši tašky jsou také originál – zahradní průhledná hadice (kupuje se na metry v obchodech pro zahrádkáře a kutily) a do ní vtažený copánek z látek).

I přichycení uší vyřešila Víťa originálně – knoflíky si nařezala z víček od PET lahví :-))

Prostě recyklace doslova a dopísmene….

Celá taška byla vypodšitá látkou – resp. z látky byla ušitá vnitřní taška a ta byla v krajích k té PETlahvové přišita…. Nosnost tašky byla velice slušná (schávně si zkuste zvážit všechny potřebné propriety na fimo včetně strojku :-))
A ještě jedna ukázka recyklačních schopností Víti… strukturu povrchu krabičky vytvořily silonky namočené v lepidlu… :-))
Komentáře