FIMOŠílené ohlédnutí Vlog
Když jsem si na podzim 2011 tuto akci vymyslela a seznámila se svým nápadem ostatní lektorky – tj. Veroniku, Martu a Radku, netušila jsem, jakou lavinu spustím…. měla to být jednorázová akce… říkaly jsme si, že by bylo dobré každý rok udělat jedno takové setkání fimem nadšených žen :-)) To jsme ještě netušily, že za půl roku uděláme takových akcí šest :-)) 

 

 

První akce proběhla v Praze v lednu 2012. Již ale koncem roku krátce po jejím vypsání, kdy se šedesát míst zaplnilo během několika dní bylo jasné, že bude nutné vypsat ještě jeden termín. Vždy jsme se musely maličko řídit možnostmi Verči – přeci jen to z Londýna má trošku do Prahy z ruky :-)) První akci jsem absolovlala 14 dní po operaci… manžel mne zrazoval, ale já jsem tvrdohlavá… a hlavně jsem potřebovala být mezi lidmi… tj. nebýt se svou nemocí sama 🙂  A povedlo se… krásná akce… skvělé účastnice… říkala jsem si, že takhle nádherná atmosféra se už nemůže opakovat… schválně koukněte na fotky z akce.
Další pražské fimování v únoru 2012 provázely ukrutné mrazy… jen díky zapůjčení dalších tepelných zdrojů jsme ve Špejcharu neumrzly. Ale ani mráz nezdolal úžasnou atmosféru, která opět zavládla 🙂 Už v době, kdy víkend probíhal jsem měla od vás v mailu dalších čtyřicet přihlášek na které se nedostalo… bylo mi jasné, že v březnu akci nemůžeme zopakovat, protože je Výstava Kreativity a já jsem doma i lékařům slíbila, že vhledem k probíhající chemoterapii zvolním… že budu dělat jen jednu akci měsíčně :-))   Jak ale podotkl můj manžel – nezmínila jsem se o tom, že nepůjde o malé akci, ale rovnou o megaakce :-)) Fotky z únorové akce opět najdete na Facebooku.
V dubnu 2012 se kupodivu opět sešla úžasná parta fimonadšenkyň, až jsem zírala, kde se ty skvělé ženy berou :-)) Patnáctičlené skupiny, ve kterých se pracuje, už po prvním kurzu vypadaly, jako by se znaly léta, celý Špejcharem se nesly veselé hlasy a nezapomenutelné Jééééé od skupiny, kde Veronika učila přenos obrázků na fimo – tzv. transfery. Nezapomenutelný byl dort Red velvet od Olinky, která ho upekla Verče k narozeninám jako přesnou kopii jejího Fimo donutu. Na další fotky se můžete podívat tady.
A abychom nevypadaly jako pragocentričky, slíbila jsem, že jeden kurz určitě uděláme i na Moravě… ve spolupráci s penzionem Rosnička jsem zvolila právě tyto prostory bývalého učiliště, které sice nemají atmosféru Špejcharu, ale zato mohly nabídnout ubytování, které využila většina účastnic a teplou domácí stravu. A tak se v květnu 2012 uskutečnilo první rosické FImošílení.  Potěšila mne velká skupinka účastnic ze Slovenska, některé přijely opravdu z daleka. Kromě krásných výrobků tu vznikla i česko-slovenská přátelství, ze kterých jsem měla velkou radost, protože dodnes těžce nesu rozdělení Československa 🙂 A tady je naše velká parta a ostatní fotky z akce.
A protože mi v mailu stále přibývaly zájemkyně o další akce jak v Praze tak na Moravě, nezbylo nic jiného než vypsat ještě dva další termíny. První z nich byl hned první víkend v červnu 2012 v Praze. A budete se divit, opět se odněkud vyrojilo skoro šedesát neuvěřitelně milých žen… a dokonce se nám objevila první opravdová recidivistka Martina :-)) Absolvovala tento kurz třikrát 🙂 Prý doma nemá šanci pracovat soustředěně a v klidu a navíc jí chybí ta atmosféra společného tvoření 🙂 A tak hrdě připnula na hruď své tři placky-jmenovky :-)) A všechny ostatní účastnice si doufám také doma placku pečlivě uschovaly, protože to je jejich vstupenka do FIMOKlubu… budu se snažit, aby jim jejich členství přinášelo jen a jen radost…. (jen pro zajímavost – Martina nebyla sama – Zuzka, Hanka a Pavlínka si také kurzík zopakovaly :-)) A jak si to všechny užily můžete vidět na fotkách.
A protože i na Moravě byly další nadšenkyně, na které se v květnu nedostalo, nezbylo nic jiného než akci ještě zopakovat i tam – a tak jsme se hned týden po Praze vypravily znovu do Rosic 🙂 Hned začátek se maličko zkomplikoval, protože Marta s Verčou zůstaly „viset“ někde u Benešova, kde jim auto vypovědělo službu… naštěstí se našel hodný tatínek Máji, který pro ně zajel… Fimošílení Rosice červen 2012 tudíž začalo maličko komplikovaně, ale o to lépe se rozjelo a v neděli jsem se s účastnicemi loučila opravdu nerada 🙂 Do klubu přibylo dalších šedesát milých tváří… a za zmínku určitě stojí Radovana, která přijela vlakem až z Popradu… to jen pro ty z vás, kterým se zdá Praha nebo Rosice daleko…. žádná dálka není daleká když o něco opravdu stojíte :-)) A opět je tu celé album fotek z této akce.
Také bych chtěla všem účastnicím Fimošílení poděkovat za pomoc při výrobě inchových čtverečků – na každém kurzu probíhala směnárna – za deset čtverečků byl jeden lístek do tomboly… celkem se na všech akcích vyrobilo něco kolem 6000ks čtverečků. Více o této akci se můžete dočíst v tomto článku a všechny čtverečky si prohlédnout na stránkách Facebooku.
A protože v nejlepším se má skončit, rozhodly jsme se, že FIMOŠílení v tomto podání – tj. s těmito typy kurzů – uskutečníme opravdu naposledy v září v Praze-Dubči v termínu 7.-9.9.2012. Přihlášku najdete zde. Samozřemě tím s podobnými akcemi nekončíme, ale plánujeme tzv. pokračovací akce – na které budou mít přednostně nabízenou účast členky FIMOKlubu, ale volná místa (pokud nějaká zbydou) nabídneme i veřejnosti… Ty budou pokračovat od října a více se o nich dozvíte na stránkách později…
Komentáře