Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou Moučníky
Krupicové noky mohou být lehký oběd či jen teplý moučník, záleží jen na vás :-))

Na nočky si připravte:

250g tučného tvarohu (nejlepší je takový ten v kosce zabalený v alobalu, ale ten u nás neměli), jedno vajíčko a dětskou krupičku a špetku soli.

Toto množství je na dvě porce… v případě více porcí prostě násobte…

Tvaroh, vajíčko a cca 4 vrchovaté lžíce dětské krupičky smíchejte… pokud máte tužší tvaroh, stačí krupičky i jen tři lžíce….

 

Těsto je dobré nechat chvíli odpočinout v lednici… není tuhé… má konzistenci dobře vyšlehané šlehačky….
Dále si připravte nakrájené jahody na malé kousky zasypané cukrem a ovesné vločky (případně strouhanku).

Pomocí dvou namočených lžic tvarujte menší nočky a házejte je přímo do osolené vařící vody. Vaří se cca 7-10 minut od chvíle, kdy vyplavou na hladinu.

 

Mezi tím si připravte hmotu na obalení uvařených nočků. V původní verzi je to strouhanka osmažená na másle a oslazená…. ale já zkusila improvizovat a použila jsem naší oblíbenou mlsku – orestované ovesné vločky s cukrem a kakaem.

Uvařené nočky vyndavejte z hrnce děrovanou naběračkou a rovnou dávejte do horkých vloček.

 

Podávejte  s teplou jahodovou omáčkou.

Jahodovou omáčku uděláte tak, že kousky jahod podlejete dvěma lžícemi vody, přidáte dvě lžíce cukru a chvíli prohřejete…  Jahody by se neměly rozvařit, jen prohřát a pustit trochu šťávy do vody….je to hotové do pěti minut… (dělám to souběžně s ovesnými vločkami v době, kdy se vaří nočky).

Komentáře