Kardinálovy řezy Moučníky
 

 Skvělý moučník, lehký jako vánek…složitě jen vypadá Wink

Recept jsem pro vás přefotila (původní je z roku 2009) a přidala jsem pár postřehů… 

 

 

 

Na bílkové těsto ušlehejte:
3 bílky
100g moučkového cukru

Na piškotové těsto ušlehejte:
3 žloutky
lžíci horké vody
50g cukru krupice
40g hladké mouky
1/4 prášku do pečení

 

na náplň budete potřebovat:
1 šlehačku
ztužovač do šlehačky
libovolné ovoce (nemusí být)
 

 
Nejdříve do cukr.sáčku nandejte ušlehaný sníh s cukrem a na pečící papír stříkejte pruhy. Vyšlo mi to akorát, s malým zbytkem jsem pro jistotu pruhy uzavřela na koncích, aby mi piškotové těsto nevyběhlo.

Pracovala jsem s plechem velkým  41x32cm.       

 

 Do stejného pytlíku, bez vyplachování apod., dejte piškotové těsto a nastříkejte těsto mezi bílkové pruhy. Když se někde nedotkne, nevadí, v troubě se roztáhne a vyplní mezery…

PS. Pokud nemáte cukrářský sáček s nástavcem, dejte těsto do pevného igelit.pytle a ustřiněte růžek… po použití vyhoďte.

 

 

 Pečeme na 170st cca 20 minut – do zružovění – poté necháme vychladnout. 
Dle původního receptu bylo ještě natírat pláty marmeládou, ale to nedělám, přijde mi to tam navíc, když použiji ovoce…. pokud by jste nepoužívali ovoce, tak by se to asi hodilo natřít nějakou výraznější marmeládou. 
 

Ušlehanou šlehačku se ztužovačem lehce oslazenou naneste na půlku upečeného korpusu a poklaďte ovocem (nemusí být, ale je to pak mnohem osvěžující…(lze využít i komponovaných mandarinek nebo broskví, ale čerstvé je čerstvé :-))
 

 Protože se mi oba díly spojily, bylo nutné je uprostřed rozříznout, zároveň jsem přestřihla i pečicí papír. Přiklopte a sloupeněte peč.papír, je to sice křehké, ale celkem to šlo… 

 

 

 

 

Na závěr jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme vychladit. 
Na krájení si vezměte zoubkatý nůž… je to fakt skvělý moučník…a čistá doba přípravy (bez času na pečení) se vlezla do 20ti minut….
 Příště určitě udělám z dvojité dávky, tohle bylo pryč na posezení 🙂

 

Schválně jsem tu nechala i původní fotodokumentaci – použila jsem dva menší plechy a mandarinkový kompot. 

A taky pro ukázku, jak se lepším ve focení :-)) 

 

 

 

 

 

 

 


Komentáře