Hlívovo-kuřecí hřbet Hlavní jídla
Někdy vznikne dobrý recept náhodou… tak tomu bylo u tohoto  hřbetu… původně jsem chystala k obědu něco jiného, ale když jsem po vyndání brokolice z lednice zjistila, že je vhodná leda tak na kompost, musela jsem hodně zaimprovizovat…. výsledek však stál za to 🙂
Připravte si dva kuřecí řízky nakrájené na kousky, hlívu ústřičnou také nakrájejte na kousky (asi stejně velké jako jsou kousky masa), dále malou plechovku kukuřice, Country koření, 200g uzeného strouhaného sýra a 3 vajíčka.
Všechny připravené suroviny smíchejte. Netřeba již dále solit, protože uzený sýr je slaný a ve směsi koření je také sůl.
Promíchanou směs dejte do formy. Pokud máte jinou než silikonovou, tak ji před tím vymazejte a vysypejte strouhankou.
Pečte na 170st 40 minut.

Horký hřbet se celkem špatně krájí, protože se to trošku „rozsýpá“, ale pokud nebudete netrpěliví a chvilku počkáte, lze poté i krásně nakrájet na úhledné porce.

 

Já jsem nečekala a proto to mám trošičku rozjeté… ale druhý den, když jsem krájela zbytek, tak to šlo krásně….

 

Podávat můžete například s domácími  „americkými“ brambory.

Komentáře