Vepřové závitky na houbách Hlavní jídla
Pokud bych měla nějakého domácího pomocníka vyzdvihnout , tak to určitě bude pomalý hrnec… pracuje si bez pomoci a nikdy nezklame :-)) A pro ty, komu připadá, že je práce s ním dlouhá jsem nafotila tento recept včetně časových údajů…
13,00

Běžně přes týden s manželem obědváme tzv. lunche – různé toasty, domácí obložené bagety a jiná podobná lehká jídla, protože teplé jídlo dělám jako večeři, abych měla jistotu, že moje dcera bude mít jedno teplé jídlo denně. Chodí sice do jídelny, ale pochybuji, že se každý den dobře nají…. 🙂

 

Rozklepu si vepřové řízky, pro dceru kuřecí.

Potřu horčicí, posypu Hungaria kořením, pokladu plátkem moravského uzeného a plátkem sýra.

Zaroluji a spíchnu párátkem.

To celé mi trvá pár minut.

 

 

13,15

Na dno pomalého hrnce nasypu sušenou smaženou cibulku z Ikea, sušené houby (není třeba předem namáčet, díky tomu, že si v PH poleží pár hodin, stačí se namočit i uvařit.

13,20

Na cibulku a houby položím závitky (vždy dělám dvojitou dávku, abych nemusela vařit denně). Podliji hrnečkem vody, přidám kostičku kuřecího bujonu, okořením ještě maso zvrchu, zaklopím poklicí, dám pomalit na 2st a víc se o hrnec nestarám.

18,00

Zatímco jsem byla ve městě se v hrnci masíčko spokojeně pomalilo…. jak vidíte vody je mnohem více než na začátku. žádnou jsem nepřilila. To vše se uvolnilo z masa.

18,05

Omáčku zahustím hotovou jíškou. Ochutnám, případně dosolím. Do trouby dám na plechu vystlaném peč.papírem americké brambory.

18,25

Večeře je hotová.

PS. Chtěla jsem vám nafotit závitek v řezu, ale maso se kompletně „rozsypalo“ :-))

 

Celkový čas, který jsem já u jídla strávila byl cca 20minut komplet – včetně vyndavání a uklízení surovin. Pokud bych maso nebalila do závitků bylo by  to 10minut….

Protože vždy plním plný hrnec, měli jsme závitky i druhý den – tentokrát jsem k nim udělala rýži…. pro mne ještě lepší kombinace :-))
Komentáře