Roštěnkové závitky Hlavní jídla
Další recept z pomalého hrnce…. ale samozřejmě lze připravit i  bez něj…
Na čtyři závitky budete potřebovat cca třičtvrtě kila roštěnce a 100g anglické slaniny.
Z masa nakrájejte čtyři pláty a jemně je naklepejte.
Potřete lehce plnotučnou hořticí, posypte kořením na roštěnky a poklaďte dvě mlátky anglické slaniny.
Zarolujte a spíchněte jedním párátkem a posypte kořením.
Do pomalého hrnce dejte smaženou cibulku (ano přiznávám, používám hotovou sušenou smaženou ciblku z Ikea a je naprosto úžasná a vůbec nemám snahu cibuli krájet  a smažit :-))

Podlijte 3dcl vody a naskládejte závitky. Jak vidíte přidala jsem i tři závitky z kuřecího masa, protože moje dcera odmítá jíst maso větších zvířat :-))

Pomalila jsem 5 hodin na stupeň 1.

Omáčku jsem lehce zahustila hotovou tmavou jíškou.

 

Po nandání oběda jsem zapoměla PH vypnout a zbylé závitky se pomalili ještě další 3 hodiny, než jsem si toho všimla… druhý den se maso úplně rozsypalo :-))

 

Komentáře