Použití adaptéru na duté pruty Šperky
Na četné žádosti mnohých fimařek jsem nafotila postup použití  nástavců na duté pruty k extrudéru.

Kromě nástavce budete potřebovat ještě nějaký tvar na protlačení – zde jsem zvolila čtverec ze základní sady.

Dále si připravte něco, nač vytlačený dutý tvar navlečete (aby jste předešli deformaci měkké hmoty) – sílu volte podle konce nástavce… v tomto případě jsem použila špejli, ale pokud budete protlačovat přes tenší adaptér zvolte vhodný drát :-))

Do víčka extrudéru nejprve vložte čtvercový nástavec.
Poté vložte adaptér na duté pruty.
Tyčka adaptéru by měla koukat ven otvorem 🙂
Vložte do extrudéru váleček dobře propracovaného fima (v tomto případě je lepší volit z řady Soft), propracování je ntuné, aby vám nevylézal tvar s roztřepenými hranami.
Ihned jak vám vyjede z extrudéru tvar, navlékněte jej na špejli (drát), aby jste si  nezničili další manipulcí vzniklý otvor.
Na další dekoraci můžete použít pudry.
Každou z hran natřete jiným pudrem. Natírat můžete štětcem.
Ale já mnohem raději používám prsty – přijde mi, že v  nich mám mnohem větší cit… (a spotřebuji méně pudru :-))
Po natření všech čtyř stran chytněte kvádřík na obou koncích a opatrně zatočte – vznikne vám taková 3D spirála :-)) trošku to bude vypadat jako těstoviny – vrtuule :-))
Můžete ji nakrájet ještě zasyrova, ale špejli v každém případě nechejte uvnitř, ale lepší je upéci celou vrtuli na špejli a ihned po upečení (30 minut, 110st) vyvléknout špejli a nakrájet teplé ostrým řezákem. Nakonec nalakujte, aby jste zabránili otěru pudrů z povrchu.

Přiznám se, že mojí největší slabinou je kompletace, a tak zatím dílko vypadá takto… ale slibuji, že co nejdříve dodělám a vložím fotku s hotovým šperkem…

 

FIMO, Extrudér, pudry i Adaptéry na duté pruty můžete samozřejmě objednávat v našem e-shopu.

Komentáře