Marlenka Moučníky
Vždy jsem si myslela, že Marlenka a Medovník je jeden a tentýž výrobek, ale byla jsem vyvedena z omylu – Medovník je s karamelovým krémem, zatímco Marlenka s bílým….  tak jsem si ji také musela vyzkoušet…. a myslím, že ze vzájemného souboje nevyšla vůbec špatně :-))
Na těsto si připravte 250g másla (případně Hery), 3 lžíce medu, 3 vejce, 250g cukru, 400g hladké mouky,  1 lžičku sody a 100ml mléka.

Nad parou vyšlehejte máslo+med+cukr (já dávám plastovou nádobu do hrnce s vařící vodou, ale pokud nemáte zkušenost, že to vaše plastová nádoba vydrží, použijte raději dva hrnce dané do sebe), stále zahřívejte a přidejte mouku, sodu a mléko.

Odstavte a vmíchejte vejce.

Připravte si čtyři kusy pečicího papíru a obkreslete si na ně nejmenší z plechů, který máte.
Rozetřete těstp stěrkou na pečicíc papír.
Postupně si připravte všechny čtyři papíry, protože těsto se peče rychle – na 180st cca 10 minut.
Upečené pláty nechejte vychladnout.
Okrájejte okraje – já jsem si jako míru vzala čistý papír A4. Odkrojené kousky odložte (nesnězte :-)).
Připravte si krém z 500ml mléka, 6 lžic dětské krupičky a 2 lžičky cukru svařte na kaši a do ještě teplé kaše vmíchejte 200g másla a jedno Salko (nesvařené).
Krém nechejte chvíli prochladnout.
Pláty potírejte rumem  smíchaným s horkou vodou v poměru 1:1 a a krémem a postupně slepte všechny na sebe. Vrchní plát natřete také krémem.
100 g ořechů (stačí jen jeden druh, já jsem doma měla ale pouze tento mix) a rozsekejte je spolu s odkrojky těsta.
Posypte směsí vršek moučníku a dejte do ledničky na min. 12 hodin odležet.
Čím delší dobu dáte moučníku na rozležení, tím je lepší – nejlepší byl po cca dvou dnech, ale to už  ho zbyl  jen kousek :-))
Komentáře