Zapečená brokolice Hlavní jídla
Můj muž donedávna prohlašoval, že brokolici nevezme do úst :-)) Jenže já vím, jak mu ji propašovat na talíř a přesvědčit ho, že co je zelené nemusí být špatné :-))

Nejdříve jsem dejte vařit oloupané brambory nakrájené na plátky. Po cca 15minutých varu jsem na ně položte celou očištěnou brokolici a opět přiklopte poklicí. Nechte ji v páře od brambor cca 5 minut.

Poté brokolici vyndejte, brambory slijte.

Brambory naskládejte na dno pekáčku. Pokud se vám nechce mastit a vysypávat strouhankou, vyložte jej pečicím papírem. Brambory osolte a pokud chcete posypte smaženou cibulkou (přiznávám, tato je koupená hotová v Ikea).
Pokud máte doma „masožravce“ připravte si nějakou masovou složku (v tomto případě uzené maso) … já osobně bych se bez ní obešla…. a dále zálivku – do bílého jogurtu (zakysané smetany) rozšlehejte dvě vajíčka a tři utřené stroužky česneku.
Důležité je koření – to i z nejméně populární zeleniny udělá pochoutku – já jsem použila Medvědí gril, ale je to jen na vás….
Z brokolice vykrájejte tuhé košťály.
Brokolici spolu s uzeným naskládejte na brambory. Pokud nechcete v začátku odradit, dejte jen cca 2/3 hlavy brokolice… Ze zbytku vám poradím jak udělat skvělou pomazánku….

Zalijte jogurtovou směsí a posypte strouhaným sýrem.

Dejte zapéci do trouby – 200st cca 15 minut.

Jakmile sýr dostane krásnou zlatavou barvu je hotovo.

Věřte, že si můj manžel pochutnal… netušil prý, že i brokolice může  být tak dobrá….

.

.. a druhý den jsem zbytek zapečených brambor s brokolicí nakrájela a osmahla na pánvičce – prý to bylo ještě lepší…. tak vidíte jak se dá do chlapa dostat brokolice :-))
Komentáře