Vajíčka z papírků Dekorace

Nápad na jednoduchá a přitom krásná barevná velikonoční vajíčka pro vás připravila Štěpánka Řežábková – z www.sasanka.webpark.cz. Cenově jsou celkem nenáročná, chce to jen trochu času a trpělivosti 🙂 Co budete potřebovat:

malá různobarevná plastová vajíčka (určitě by šla použít i vatová vajíčka), barevné kancelářské papíry (čím více barev a odstínů, tím lépe), nůžky, lepidlo na papír, tavná pistole, barevné mašličky (šíře 0,5 cm), špejle, štětec a akrylové barvičky

TIP: Máte-li k dispozici skartovačku, která Vám papír nařeže na proužky o šíři přibližně 0,5 cm, práce si výrazně ulehčíte 🙂 Barevné papíry si nastříhejte podélně na proužky dlouhé necelých 30 cm a široké asi 0,5cm. Máte-li možnost, určitě využijte skartovačku.

Hotové papírky ještě rozstřihněte napůl. Výsledný rozměr je tedy asi 15 cm x 0,5 cm. Papírky začněte namotávat na špejli. Máte-li proužek stočený, opatrně jej pusťte, aby se maličko rozvolnil a konec přichyťte lepidlem. Stejným způsobem si nachystejte větší množství spirálek, nezdá se to, ale na jedno vajíčko je jich potřeba opravdu celkem dost… Šnečky“ si nachystejte buď natónované do jednoho vybraného odstínu nebo pestrobarevné, zkrátka jak se Vám to bude nejvíce líbit. Vezměte si vajíčko, které se barevně hodí ke „šnečkům“, pomocí tavné pistole na něj naneste trochu rozehřáté lepicí hmoty a přilepte spirálku. Postupně polepujte celé vajíčka a přitom jednotlivé barvičky střídejte. Akrylovou barvou, která bude barevně ladit s vajíčkem, si natřete špejli. Z vajíčka vyndejte poutko na zavěšení (případně jej samozřejmě můžete i ponechat a vyrobit si vajíčko na pověšení), do vzniklé dírky vsuňte špejli a přichyťte pomocí tavné pistole.

Z barevných stužek ladících k vajíčku si udělejte 3 mašličky a přilepte na spodní stranu vajíčka. A pěkný velikonoční zápich do květináče je hotov 🙂 A takhle to vypadá, že se Štěpánka „rozjede“ :-)) Další barevné varianty pro inspiraci… PS. Myslím, že jako podklad by skvěle šla použít i vatová vajíčka – papírky na nich budou dobře držet….  Monika 🙂

Komentáře