Kořeněné řízečky Hlavní jídla
Tip na přípravu těchto řízečků jako z KFC mám od Pavly Kalistové, která žije v USA… je to sice trošku „matlací“ akce, ale výsledek stojí za to….
Kuřecí řízky nakrájené na menší kusy naložte v podmáslí, do kterého rozmíchejte koření dle vaší chuti…. pokud máte rádi pálivé, můžete dát trošku chilli i do této směsi.
Nechejte min. 3 hodiny naložené a poté si připravte dva talíře s hladkou moukou, do které opět zamíchejte koření – pokud máte rádi pálivé, tak tady nešetřete….
Řízečky vyjměte z podmáslí, obalte v mouce s kořením, poté opět vraťte do podmáslí a znovu obalte v druhém talíři s moukou a kořením….  nejlepší je to rukama, ale pokud nejste „matlací“ typ jako já, lze to zvládnout i pomocí dvou vidliček.
Smažte v oleji a po opečení odkládejte na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
Jsou výborné samotné, s pečivem, br.kaší,  hranolkami nebo třeba zelným salátem.
Komentáře