Smetanový tunel Moučníky
Moučník jako z cukrárny, přitom velice jednoduchý… jediné co potřebujete mimo běžné suroviny je forma na srnčí hřbet.

Na piškot  si připravte:

4 vejce

4 lžíce mouč.cukru

4 lžíce polohr.mouky

2 lžíce kakaa


 

Bílky vyšlehejte se dvěma lžícemi cukru v tuhý sníh, žloutky našlehejte se zbylým cukrem, kakaem a moukou. Přidejte sníh a promíchejte.

Nalijte na plech vystlaný pečícím papírem.

Velikost placky by měla odpovídat vaší formě – změřte její obvod – to bude jeden rozměr a délku formy – to bude druhý rozměr.

Pečte na 180st, horkovzduch, cca 10 minut.

Nechejte trošku vychladnout a  odkrojte jednu třetinu plátu.
Otočte na čístý pečící papír a sloupněte ten, na kterém se to peklo.

Pokud máte kovovou formu na srnčí hřbet položte širší plát nejdříve na potr.fólii a spolu s ní vložte do formy a vytvarujte.

Já mám silikonovou formu, takže jsem fólii nepoužila.

Na krém si připravte:

1 šlehačku,

1 zakysanou smetanu

1 želatinový ztužovač.

Dále budete potřebovat nějaké ovoce – tady jsem použila mandarinky.

Želatinu připravte dle návodu – místo vody můžete použít šťávu z kompotu. Vyšlehejte šlehačku a smetanu a pomalu přimíchávejte do připravené želatiny. Oslaďte dle chuti.

Naplňte hřbet do poloviny, dejte ovoce a navršte  zbytek krému.

Přiklopte odkrojenou třetinou plátu.

Já jsme celý hřbet ještě stáhla fólii, protože silikonová forma nedrží tak dobře tvar jako kovová.

Po vychlazení v lednici (cca 12 hodin) vyndejte a ještě můžete potřít čokoládou.

To se nejlépe dělá na pečicím papíře.

Posypte zdobením (nemusíte) a dejte vychladit….

Po ztuhnutí přendejte na servírovací tácek….

A už jen nakrájet a podávat… pokud máte pocit, že jste dovnitř dali málo ovoce, lze ještě obložit dalšími kousky….
Komentáře