Trubičky se šlehačkou Moučníky


Nabízím další možnost využití oplatkovače, sladkou variantu… ale dost možná, že by trubičky šly udělat i ze slané varianty a plnit je slanými krémy….

Těsto si připravte z:

250ml vody

250ml mléka

250g hladké mouky

1 vejce

200g moučkového cukru

1 vanilkového cukru

trochy skořice

a 2 lžic jemně mletých ořechů

Tento recept je od Cuketky, kde sice v komentářích tvrdili, že v tomhle typu sušenkovače to nejde, ale co nezkusím, tomu nevěřím :-)) Originál trubičky jsem nikdy nejedla a tak netuším zda jsou tak hodně jiné… nicméně jsou výborné :-))


Před prvním použitím potřete plotýnky oplatkovače olejem.
Nalijte těsto.
Těsto by mělo pokrýt cca 2/3 plotýnky.
Zavřete. Při prvních dvou-třech trubičkách si měřte čas. Jakmile zjistíte ideální čas (u mě to byly dvě minuty), tak používejte stopky, aby jste nemuseli stále zvedat víko a kontrolovat stav, protože při tom hrozí potrhání placky…
Hotová placka.
Teď budete potřebovat hadrové rukavice (placky se totiž musí balit ihned v horkém stavu, protože jakmile trošku prochladnou, tak jsou křehké a lámou se. Dále budete potřebovat váleček, na který budete trubičky natáčet. Ideálně se k tomu hodí vařečka, ale představte si, že já doma žádnou klasickou s kulatým držadlem nemám… a tak jsem hledala a našla – použila jsem akrylový váleček na fimo (pečlivě umytý samozřejmě :-))
Horkou placku namotejte na váleček a nechejte na něm vychladnout. Poté stáhněte.
Před dalšími plackami otírejte plotýnky papírovým ubrouskem na který kápněte trochu oleje. Jednak plotýnku zbavíte připečených nečistot, ale hlavně ji znovu trošku namastíte.

Z této dávky mi vyšlo 20ks trubiček….  Můžete ihned plnit šlehačkou nebo zabalit a schovat… ideální jsou i do zmrzlinových pohárů apod.

Prázdnými trubičkami se také dobře nabírá jogurt :-))


Tady je plněná….

Dobrou chuť…

 


Trubičky můžete naplnit domácí salko zmrzlinou a získat tak zmrzlinové trubičky (chutnají jako ruská zmrzlina)

Komentáře