FIMO šlehačka Panenky
Když jsem pracovala na knížce Miniatury z FIMO hmoty, tak jsem marně pátrala po tom, jak udělat šlehačku z polymerových hmot…. dokonce jsem psala známému tvůrci miniatur do Izraele – Shay Aaronovi – ten mi odpověděl, že se kupuje z japonska v tubě… koukala jsem na ceny – dost drahá sranda kvůli pár minizákuskům a dortíčkům….
Tak jsem zkusila procpávat fimo cukrářskýma špičkama – šlo to ztuha, ale výsledek už se začal podobat… ale díky té pracnosti jsem od tohoto způsobu ustoupila a vymýšlela jak ji udělat snadněji….

Až jsem vymyslela nástavec na extrudér a nechala ho vyrobit (a po odzkoušení jsem jich nechala vyrobit více a zařadila je do nabídky našeho e-shopu)…  je ve tvaru malé hvězdičky.

 

Aby šlehačka byla krásně hladká, je potřeba mít hodně měkké fimo – nejlépe soft ještě smíchat půl napůl se změkčovačem.

Můžete použít i tekutý změkčovač, toho stačí menší množství. Nebo lze do fima nakapat tekutý polymer – FIMO Liquid  a propracovat…. na konec vyválejte váleček o průměru něco menším než je průměr extrudéru.

Dále si připravte již upečené dílky z fima – mističky, muffiny, kornoutky na zmrzlinu, ovoce….  návody na jejich výrobu najdete v mé knize MINIATURY z FIMO hmoty…

 

Protlačujte a odtrhávejte kousky – tím se vám udělá pěkná špička…. zamotávejte nebo jinak tvarujte…

Pokud máte již předpečené muffiny či zmrzlinové misky či kornoutky, dejte pod šlehačku trošku tekutého polymeru, který funguje jako lepidlo…

Můžete zkusit i míchanou 🙂

Zapíchejte ovoce, trubičky apod. a dejte péct – 30min na 110st.

Takto vypadá šlehačka bez použití změkčovače – pouze z dobře propracovaného Fima soft.

Se změkčovačem je hladší. 

Lze ještě použít nějaké polevy a znovu zapéci.

Jak na polevy a další tipy a triky najdete v knize Miniatury z FIMO hmoty.

Komentáře