Domalované fimo šperky Šperky
Možná i vy máte doma krabičku s nepovedenými fimo kousky – zejména pokud zaměníte bílé a průsvitné fimo a po upečení vám vyleze tmavý „bubák“ – tak ji vytáhněte, protože vám poradím, jak se dají takové kousky zachránit….

A nemusí být jen tmavý… může se prostě stát, že upečete něco „nudného“ :-)) tak jako se mi to podařilo v případě tohoto donutu….

Na záchranu budete potřebovat černý a bílý lakový fix nebo černý lihový (permanentní) a bílý lakový fix…. záleží co máte doma….

Při malování se nechejte vést svou fantazií…. je to prostě takové volné malování – co vás napadne, k čemu daný tvar a barva navede….
Lakový fix má výhodu, že krásně kryje a na povrchu nechává sytou stopu. A bílá barva vše krásně projasní… a vidíte, že stačí opět vycházet z jednoduchých čárek a teček…..
Na v úvodu již zmíněné příliš tmavé kousky stačí jen bílá laková fixa…. pár teček a jak to dovede takový šperk pozvednout….
Po zaschnutí lakové fixy je důležité šperky nalakovat, aby se předešlo ošoupání domalovaného vzoru….

Důležité je i vtipně zkompletovat – například přidáním bílého a černého korálku, které ještě podtrhnou ruční malbu.

 

Lakové fixy EDDIGN v černé, bílé, červné, zlaté, stříbrné a měděné barvě můžete objednávat v našem e-shopu. Po otevření je důležité je skladovat ve vodorovné poloze a dobře zavírat víčekem, aby nevysychaly….

Další ukázky domalovaných šperků najdete na konci článku….
Domaláváním se dá zachránit i nepovedený transfer…
Komentáře