Poháry s malůvkou a šikmé poháry Různé nápady z kuchyně

Poháry s jogurto-zakysaným krémem zdobené malůvkami… plus tip na šikmé poháry 🙂

Když jsem byla malá, tak jsem nechtěla jíst jogurty, ale když mamka udělala tyhle poháry tak jsem se po nich mohla utlouct… a přitom se jedná o krém smíchaný z jogurtu a zakysané smetany ve stejném poměru.

Doporučuji jogurt i smetanu vyšlehat spolu s vanilkovým cukrem nebo můžete osladit cukrem krupice.

Do pohárů na dno nandejte libovolné ovoce a zalijte je Dortželé od dr.Oetkera. Po ztuhnutí želé nalijte na to umíchaný krém.

Zdobení jsem přidala jako další vychytávku já, aby poháry nebyly jen velmi chutné, ale i krásné. Používám  tekuté granko, má skvělé dávkování… ale samozřejmě by šlo rozmíchat kakao s trošičkou mléka a udělat hustší, ale tekutou směs…

Na povrch smetany grankem udělejte spirálu a tu potom pomocí párátka protáhněte do krému. Podle směru, kterým protahujete, se vytváří vzor.

Nechejte vychladit v ledičce a podávejte….

 

PS. pokud se vám líbí poháry se zahnutou nožkou tak vám bohužel neporadím, kde se dají sehnat, já jsem koupila čtyři asi před šesti lety v nějaké prodejně s porcelánem a pak jsem je náhodou před třemi lety zahlédla tuším v Lidlu – poslední dva kousky – musela jsem je koupit, protože mi bylo vždy líto, když přijela tchýňka s tátošem, že jsem jich neměla dost i pro ně…. 

 

Nově jsem vyzkoušela nové želé, které se vůbec nevaří a malůvky dělám karamelovým topingem… a protože opakování je matka moudrosti, můžete se podívat ještě sem :-)) Další nápad jak poháry udělat zajímavé – po nalití želatiny na ovoce položte sklenky do nějaké misky. Srovnejte ovoce, aby bylo ponořené a nechejte ztuhnout.

Poté nalijte krém a před podáváním můžete místo malůvkou ozdobit třeba pravou šlehačkou 🙂

 

Víte jaká je výhoda šikmo nalitých pohárů??? Můžete rovnoměrně pojídat ovoce v želatině  a krém…. :-))

Dobrou chuť.

Čerstvé ovoce, ovocná želatina, smetanovo-jogurtový krém, karamel, skořicová sušenka a káva….. takové malé nebe na zemi :-))

 

Zdravější varianta – čerstvé ovoce zalité agarem (želé z mořské řasy), slazené třtinovým cukrem…. krém z jogurtu a zakysané smetany, slazený medem a přimíchané plátky mandlí.

 

Komentáře