Vánoční stromek pro panenky Panenky

Už od podzimu jsme s Nikou plánovaly vánoce pro naše Tonnerky – přece je holky nenecháme jen tak ve vitríně :-)))

 

Na výrobu vánočních ozdob na ministromeček budete potřebovat Fimo, třpytky a nerezový drát. Z fima uválejte kuličky, obalte je ve třpytkách, zapíchněte drát a upečte v el.troubě – 110st, 30minut.
Upečené nalakujte. Nejlepší je zapíchnout je do kusu polystyrenu. Pokud jej zrovna nemáte po ruce (třeba o půlnoci jako já:-)), použijte třeba kousek pečiva…..
Osvětlení jsme pořídili na výstavě Kreativ Welt ve Wiesbadenu – světelný řetěz s led žárovkami a napájením na jednu baterku do hodinek nás vyšel na celé euro :-)) 
Základ stromku tvoří polystyrenový kužel. Původně jsme uvažovaly o omotání tmavě zelenou střapatou přízí, kterou jsme ale od podzimu marně sháněly…. takže nakonec přišla na řadu varianta dvě – jeden střapatý řetěz na stromeček. Sympatické bylo, že měl na sobě už ozdoby – vločky a hvězdičky. Takže jej stačilo namotat na kužel. Dole připíchnout začátek špendlíkem.
Nahoře jsme připíchli konec hvězdičkoku na jehle, kterou jsme koupily už nevímkde :-)) Ale vidíte, že teď se dokonale hodila….
Pak už jen napíchat fimové vánoční ozdoby, mezi nimi natáhnout světýlka a zamaskovat kablík…

Zkouška světýlek ve dne….

 

Mně už se takto stromeček líbil, ale Nika trvala na stojánku, protože dárky se dávají pod stromeček a když bude stát na základně tak kam je jako dáme?? :-))

A tak jsem z drátů vyrobila stojánek. Místo svázání jsem ještě obalila stříbrným fimem a upekla. Poté jsem jej jednoduše zapíchla do polystyrenu.
Tak a tady je stromeček i se stojánkem :-))

A ještě jedno noční svícení…..

 

Samozřejmě postupně dodám fotky s „holkama“…. až jim Ježíšek naježí…..

Komentáře