Seřezávaný vzor 1 Šperky
Ukázku seřezávání vzoru z FIMO hmoty pro vás připravila Týna Adámková.

 

 

1)     Budete potřebovat bílou č. 0, oranžovou č. 42, zelenou č. 50, hnědou č. 75 a černou č. 9 polymerovou hmotu (např. FIMO), texturu a kovové měděné plátky ( ty být nemusí, myslím že výsledku to na kráse neubere.)
2)     Z bílého a zeleného, z bílého a oranžového, z bílého a hnědého plátu si připravte blendovaný přechod tzn. jedna barva bude plynule přecházet v druhou.
3)     Projeďte všechny tři pláty na nejmenší nastavení strojku. Vždy začněte od bílé. Srolujte do válečku o bílé po zelenou, od bílé po oranžovou a od bílé po hnědou. Válečky obalte tenkým plátem černé barvy. Nakonec ještě jeden váleček obalte měděným plátkem.
4)     Všechny tři válečky protáhněte na cca 30 cm a nakrájejte na deset dílků. Skládejte je k sobě tak, aby u sebe nebyly stejné barvy.
5)     Prsty zploštěte a projeďte strojkem na nejširší nastavení, obtiskněte texturu. (Když se Vám bude textura lepit, navlhčete ji vodou.)
6)     Vystouplý povrch seřezávejte ostrým řezákem. Pozor, abyste nezařízli až moc hluboko, potom už to nelze vrátit. Vykrojte tvar a upečte na 110 °C po 30 minut, zkompletujte.

Hotový náhrdelník.
Na této sadě jsem ještě vzorek doplnila o blendovaný plát a plát s měděnou fólií.
Náramek.
Půlkruhové dílky na náramku jsou vyrobeny pomocí extrudéru.
Kombinace bílé s béžovou, hnědou a tyrkysovou.
Kombinace bílé se šedou, levandulovou a fialovou.
Zde jsem vzorem omotala jehlici, stáhla a ohnula podle obruče.

 

 

 

 

 

Komentáře