Vánoční svítící koule Dekorace
Návod na háčkovanou svítící kouli pro vás připravila Petra Kotrysová z www.e-pleteni.cz
Velikost: průměr asi 28 cm
Materiál:
50 g příze s návinem asi 152m/ 50gr
HÁČEK č. 3
jehla s tupým koncem, míč jako šablona na naškrobení, igelit na potažení míče, škrob (Albaefekt – tekutý, Unipret – práškový), tavná pistole, světelný řetěz.
Háčkujeme dvě plokoule, které na závěr spojíme tavnou pistolí. Háčkujeme v kruhových řadách.
POLOKOULE:
1. kruhová řada: 5 řo spojíme pevným okem do kruhu.
2. kr. ř.: 3řo, 10 DS do kruhu, řadu končíme pevným okem do třetího řo ze začátku řady.
3. kr. ř.: 5 řo, 2 3x nahozené DS spojené v jeden, * 4 řo, 3 2x nahozené DS*, mezi *-* opakujeme 10x, řadu končíme 4 řo a pevným okem do 5 řo.
4. kr. ř.: pevné oko pod první smyčku, 3 řo, 2 DS + 3 řo + 3 DS pod stejnou smyčku, * řo, pod následující smyčku 3 DS + 3 řo + 3 DS*, mezi *-* opakujeme 10x, řadu končíme řo a pevným okem
Míč si obalte potravinářskou fólií, nebo igelitovým pytlíkem. Škrob se dá použít Albaefekt nebo práškový Unipret (ten je potřeba udělat hodně hustý – vůbec se toho nebát, v podstatě je to rosolovitá hmota), namočit do škrobu, vykroutit a napnout na míč. Škrobit se musí každá polovina zvlášť, nebo mít dva stejně veliké míče. Na závěr spojit tavnou pistolí. Prostrčit světelný řetěz, naaranžovat a rozsvítit 🙂
A takto zdobí koule pult obchodu, který Petra Kotrysová provozuje…. tam nebo i na jejích stránkách můžete také zakoupit její knihu Očko k očku.
Komentáře