Reportáž z Wiesbadenu 2011 Vlog
Tak jako v předchozích letech, i letos jsme první listopadový víkend spolu s dalšími tvořivými ženami, vyrazily do německého Wiesbadenu, kde se konal další ročník výstavy KREATIV WELT.
Protože vzhledem k nutnosti devítihodinové přestávky pánů řidičů přijíždíme do německého lázeňskho města o hodinu dříve než se otevírají brány výstavy, je čas zajít na městskou tržnici. Byly jsme fascinovány voňavým ovocem, čerstvými houbami, bělostnými vajíčky, čisťounkými bramborami, neuvěřitelnými druhy zeleniny…. skoro jsem si přála mít velký proutěný košík a nakupovat….

Ale v deset hodin se otevřely brány výstaviště a my se mohly na osm hodin toulat mezi nejrůznějšími tvořivými stánky a obdivovat… naše první cesta vedla ale ke stánku české firmy Bellus. Posléze jsme zjistily, že řady vystavovatelů se letos rozšířily ještě o dva další české vystavovatele – obchodníky s českými korálky.

Najdete je také na fotografiích z výstavy.

Já jsem měla radost, že u stánku Heike Schafer nebylo narváno a tak se mi tentokrát podařilo s ní prohodit slovo a vyfotit se.

kdo Heike nezná, můžete se podívat na její stránky.

 

Její stánek kromě jiného najdete určitě i na fotkách Pavlínky.

Nika se zase probojovala k její oblíbenkyni majitelku firmy Pinky style, která opět zářila na celé kolo svým typicky růžovým účesem.

 

Obě dámy se zabývají hlavně vzorováním šablon a jejich aplikací na textil.

 

 

O tom, že lze udělat hit z čehokoli nás přesvědčil tento stánek, který propagoval klasickou přebíračku…

Kromě návodu bylo možné za euro koupit provázek…. a hned začít přebírat…. :-))

Ještě malý postřeh nakonec – na obou koncích prvního patra výstavních hal byly udělány velké sezení – jedno do bíla a druhé do černo-červena…. po bližším zkoumání jsme zjistili, že jsou to byčejné lavice se stolem, které se dají koupit i u nás, a hogofogo z nich dělá jednoduchý navlékací potah na gumu….

Ještě jsme vám nafotily výstavu patchworku a nezapoměly jsme si tradičně koupit skvělé německé preclíky… pokud na ně máte chuť můžete si je udělat podle tohoto receptu.

 

Pokud máte chuť jet příště s námi, poznamenejte si prosím do diáře následující data dalších zájezdů:

17.3.2012 – Creativa v Dortmundu

6.10.2012 – Modell-hobby-spiel v Lipsku

3.11.2012 – Kreati welt ve Wiesbadenu

na všechny tyto akce budu vypravovat autobusy….

 

Komentáře