Kapustové karbanátky Hlavní jídla
Jak nejsnadněji propašovat masožravci nějakou tu zeleninu?? Přimíchat ji k masu a dobře okořenit :-))

 

 

Pak jim klidně můžete naservírovat celou hlávku kapusty bez mrknutí oka 🙂
Kapustu nakrájejte na čtvrtiny, dejte do vařící osolené vody a pět minut povařte, poté sceďte a nechejte vychladnout.
Připravte si mleté maso – nejlépe půl na půl hovězí a vepřové – na menší hlávku kapusty bude stačit celkem něco kolem půl kila a dostatek česneku 🙂
V robotu nasekejte kapustu najemno. Před tím ale vykrájejte tuhé košťály. Nasekejte i česnek.
Nakonec přemelte i maso, bude jemnější. Přidejte vejce (jedno až dvě, podle velikosti).

Osolte, opepřete.

Přidejte ještě strouhanku, která hmotu zahustí.

Pokud jste nepřidali dostatek česneku, přidejte alespoň nějaké výrazné koření – například majoránku apod., která dá karbanátkům výraznou chuť.

Ještě si připravte strouhanku na obalení karbanátků. Můžete do ní přidat ještě sezamové semínko a chia semínka… fantazii se meze nekladou.

Usmažte na oleji.

Dobrou chuť….

 

PS. A pokud vůbec maso nemusíte, zkuste přístě místo něj přidat namočené ovesné vločky nebo sojový granulát……

Komentáře