
![]() |
Radka nám udělala na naši cestu do Lipska skvělé řízky naruby a má dcera prohlásila, že já jsem je už dlouho nedělala a tudíž je musím co nejdříve udělat, protože je to velká dobrota… sice je to notoricky známý recept, ale třeba se bude hodit i vám…. |
![]() |
Na řízky naruby můžete použít libovolné maso, které se běžně na řízky používá – tj. kuřecí, krůtí, vepřové apod.
Maso klasicky naklepete, osolíte, opepříte, můžete potřít lehce česnekem… jak kdo má rád…. Nejdříve obalíte ve strouhance (nebojte, drží to celkem dobře) a teprve poté v rozšlehaném a osoleném vejci. Zprudka opečete na pánvi. Není nutné, aby se řízek propekl, stačí, aby se zatáhl a udělala se na něm zlatavá krustička. |
|
![]() |
Na dno pekáče (případně do pomalého hrnce) dejte cibuli na kolečka a slaninu. | |
![]() |
Přidejte osmažené řízky a tyto vrstvy opakujte dokud nespotřebujete všechny řízky. | |
![]() |
Poslední vrstva je nejdříve cibule a úplně navrch slanina. | |
![]() |
V pomalém hrnci jsem na stupeň dva pomalila dvě hodinky a poté jsem odkryté dala spolu s americkými bramborami na 15minut do trouby.
Když jsem ještě neměla pomalý hrnec |
|
![]() |
Podávat můžete s libovolnou přílohou, ale jsou vhodné i mezi dva chleby na výlet…. 🙂 |
Komentáře