![Houbové lívance](https://www.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_livanceuvod.jpg)
Pokud vás nebaví stále smaženice dokolečka, zkuste třeba houbové lívance 🙂
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7810.jpg)
Netuším jak u vás, ale tady na jihu letos rostou…. a protože naše rodina je veskrze houbařská a houbomilovná (píši veskrze, myslím tím kromě syna, který sice na houby chodí, ale do úst je nevezme :-)) byla letos naše návštěva lesa úspěšná. Poslední várku přinesla v pondělí Nika, která vyrazila po škole na hodinku do lesa s našimi kamarády…. a byl z toho košík většinou křemenáčů a kozáků.
Hlavy jsme nakrájeli a dali sušit. Již roky používám nejjednodušší sušák, který je vždy po ruce – na klasický skládací sušák prádla kolíčky přidělám záclonu. Výhodou je, že to suší i zespoda, tudíž mohu řezat i silnější plátky a díky tomu v zimě v polévce či omáčce opravdu plavou kusy hub 🙂
Po dosušení záclonu vyperu a sušák složím.
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7802.jpg)
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7803.jpg)
Nohy nakrájejte na malé kostičky, klobouky na plátky. Jednu cibuli nakrájejte najemno.
Poduste na trošce oleje stejně jako když děláte smaženiny. Osolte, opepřete.
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7805.jpg)
Podušené houby nechejte vychladnout. Pak do nich přidejte
3 vajíčka
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce hladké mouky
plus můžete ještě dosolit, dopepřit, případně přidat oblíbené koření.
Můžete zkoušet i různé varinaty – přidat strouhaný sýr, Nivu, česnek…. apod.
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7806.jpg)
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7807.jpg)
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2011/10/recepty_vecere_houby_img_7809.jpg)