Zapudrované vypouklinky Šperky
V neděli 2.10. jste mohli v pořadu Rady ptáka Loskutáka vidět reportáž o výrobě vypouklých šperků…. a protože se závěr maličko zamotal, rozhodla jsem se o tomto tématu udělat ještě jeden článek a natočit doplnění reportáže….
A abych vám nabídla něco navíc, ukážeme si jak na vypouklinky ve spojení s pudry využít různé zbytky nebo třeba zašpiněné bílé fimo.
Začátek je stejný jako v prvním článku o vypouklinkách – tj. musíte si připravit plát hmoty – buď proválejte válečkem nebo jednodušeji projeďte strojkem na nejširší nastavení.
Prstem potřete vyválenou hmotu perleťovým pudrem.

Texturu nebo razítko navlhčete vlhkým ubrouskem. Nemusíte moc, částečně k přilepení razítka k hmotě zabraňuje již nanesený pudr.

Používám pudry PearlEx, které můžete objednat v našem e-shopu.

Pomocí akrylové destičky pořádně přitiskněte.
Takto krásně vypadá otisk.
Vykrojte kulatým vykrajovátkem.
Pomocí nože oddělte od podložky a položte na vypouklou formičku. Pokud ji nemáte můžete použít třeba klasickou žárovku apod.
Přitlačujte prstem, na který si můžete nanést další barvu pudru…

Upečte 30 minut na 110st, vychladlé sundejte z formiček a spodní kraj začistěte pomocí smirkového papíru (tak jak to můžete vidět na níže uvedeném videu).

Na závěr vyvrtejte minivrtačkou dírku (pokud nemáte vrtačku, musíte ji udělat ještě před pečením do syrové hmoty) a přelakujte lakem na fimo.

A tady je malý závěr s dovysvětlením. Aneb co se do reportáže nevešlo…. :-))
Komentáře